Omdannelsen af området ved det gamle æggepakkeri er det næste store skridt i udviklingen af de gamle Godsbanearealer. Området kommer ikke blot til at indeholde boliger og erhverv, men bliver også begyndelsen på den helt nye bygade i brokvarteret.

Området ved Carl Blochs Gade og Skovgårdsgade i Aarhus får 200 nye boliger, der spænder fra delelejligheder over familieboliger til byhuse, mens stueetagerne bliver brugt til fællesfaciliteter for beboerne og til erhvervsmæssige formål som værksteder, restauranter, caféer og lignende.

Det er ejendomsselskabet Domis og udvikleren Rune Kilden, der står bag projektet, som er tegnet af Sleth Arkitekter.

NB! Jylland: Den nye planlov. KURSUS. Seminaret afholdes d. 30. marts 2017.

- Området får masser af blandede og attraktive boliger, og samtidig tilfører vi endnu mere liv og kreativitet til et allerede meget inspirerende område af byen, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

De mange nye boliger og erhverv vil efter planen komme til at danne en ny bygade i området. En bygade der samtidig bliver den østlige indgangsport til Det Nye Brokvarter langs Carl Blochs Gade og Søren Frichs Vej.

NB! Jylland: Højhusbyggeri - fordele og udfordringer. Konferencen afholdes d. 20. april 2017.

- Planen vil ikke bare give en del af Godsbanen og Carl Blochs Gade et løft, men flytte hele bydelen fremad. Vi tager hul på den bygade, som vil blive en indgangsport og en livsnerve for hele Det Nye Brokvarter fra Godsbanen og Carl Blochs Gade til Åby Skole på Søren Frichs Vej, siger Kristian Würtz.

Lokalplanen for projektet blev onsdag aften vedtaget i byrådet.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ny udbudslov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Ungdomsboliger på et modent marked