Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune har vedtaget en lokalplan, der giver mulighed for 17.000 kvm boliger og erhverv på Poppelstykket nær Ny Ellebjerg Station. Bag byggeplanerne står anpartsselskabet Poppelstykket 8 ved Ulrik Bjerg-Pedersen, administrerende direktør i konkursramte Lion Leasing, som stod for at formidle leasingaftaler for IT Factory.

Formålet med planerne er at omdanne en del af det eksisterende erhvervsområde til et tæt bykvarter med en blanding af boliger og serviceerhverv med en bebyggelsesprocent på 185. Byggeriet placeres i området nærmest Køge Bugtbanen.

I alt opføres 12.200 kvm boliger og 3.100 kvm erhverv. Dertil kommer 1.700 kvm ekstisterende erhvervsbyggeri. Tegnestuen Vandkunsten har sat stregerne til byggeriet, som omfatter en slynget bebyggelse i 5-6 etager med erhverv i stueetagen ud mod Poppelstykket og boliger i de øvrige etager. Parkering placeres langs Køge Bugtbanens baneskråning.

NB! Moms ved køb og salg af fast ejendom og byggegrunde. Seminaret afholdes d. 28. april 2015.

Bag planerne på Poppelstykket står anpartsselskabet Poppelstykket 8 ved Ulrik Bjerg-Pedersen, administrerende direktør i det konkursramte leasingselskab Lion Leasing, som formidlede leasingaftaler for det nu hedengangne IT Factory for i omegnen af 300 millioner kr.

Projektområdet omkranses af en række udviklingsområder i Valby. Det gælder F.L. Schmidt-grunden, som udvikles til et blandet bykvarter med 1.000 boliger og erhverv, samt området omkring Ny Ellebjerg Station, som udvides for 521 millioner kr. Dertil kommer Grønttorvsgrunden, hvor der opføres 250.000 kvm byggeri, samt området omkring Valby Idrætspark, hvor en lokalplan, der blev vedtaget i marts 2015, giver mulighed for 70.000 kvm nybyggeri.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ny udbudslov KURSUS