Der bor knap 4.700 i Klarup ved Aalborg, men en nyligt vedtaget lokalplan baner vejen for, at et 147.000 kvm stort erhvervsområde kan omdannes og give plads til 140 boliger.

Klarup er i Aalborgs kommuneplan udpeget som én af i alt 11 oplandsbyer med byvækstpotentiale. Der er i 2016 godkendt en ny byudviklingsplan for byen, og på et byrådsmøde den 10. december 2018 blev der vedtaget en lokalplan, der baner vejen for 140 nye boliger for området ved Skagen Beton, som planlægger at flytte.

- Det er en stor andel af den rummelighed, der er afsat i Klarup i forbindelse med revisionen af kommuneplanrammen og byudviklingsplanen for Klarup, som ligger på cirka 400 boliger, sagde  rådmand i By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen på mødet.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 15. januar 2019.

- Der er lagt op til forskellige typer boliger i form af tæt/lav, klyngehuse, rækkehuse og åben/lav-huse, sagde han videre.

Der er lagt op til, at boligområdet udbygges i etaper, og lokalplanområdet er derfor også opdelt i 8 delområder, hvor boligbebyggelsen får hvert sit særkende. Lokalplanen fastslår, at bebyggelsen skal tilpasses landskabet og terrænforskellene i området, hvilket gør det muligt at arbejde med sikring af udsigt og forskudte plan i bebyggelserne.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter