Green Building Council Denmark skifter navn og bliver til Rådet for Bæredygtigt Byggeri

I dag skifter bygge- og ejendomsbranchens største grønne NGO navn til Rådet for Bæredygtigt Byggeri.

- Vores navneskifte markerer, at vores organisation og hele branchen er et nyt sted. Vi behøver ikke længere bruge vores energi på at overbevise om bæredygtighed er vejen frem. Det er heldigvis blevet en præmis for den videre udvikling af vores samfund. Tiden er kommet til at accelerere den bæredygtige omstilling, og det skal gå stærkt. Er man som virksomhed ikke klar, er det ved at være sidste udkald, siger Mette Qvist, direktør for Rådet for Bæredygtigt Byggeri

Medlemsorganisationen blev grundlagt tilbage i 2010 med formålet at skabe et fælles sprog for bæredygtighed i byggeriet. Bæredygtighedscertificeringen DGNB, som beskriver niveauet af bæredygtighed i et byggeri, byområde eller en eksisterende bygning, blev af byggebranchen valgt som rammen for dokumenteret bæredygtighed i Danmark.

Jylland: De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. Kurset afholdes den 22. marts 2023.

- Da vi blev grundlagt, manglede branchen viden, materialer, erfaringer og meget mere for at arbejde med bæredygtighed. Derfor har vi sammen med
vores medlemmer etableret certificeringsordningen DGNB med specifikke helhedsorienterede krav til den bæredygtige omstilling. Og nu melder flertallet af medlemmerne sig klar til at rykke videre. De ønsker mere ambitiøse mål og værktøjer, siger Mette Qvist.

Rådet for Bæredygtigt Byggeri har i dag omkring 50 medarbejdere. For blot 2 år siden, bestod organisationen af 10 personer. Faglighederne spænder mellem
alt fra arkitekter og ingeniører til statskundskabere og økonomer. På samme måde er antallet af tilmeldinger for at få sin bygning DGNB- certificeret steget ekspotentielt de senere år.

- Der går ikke en dag på kontoret, hvor jeg ikke bliver væltet bagover af den enorme viden og dedikation, som vi har fået samlet i organisationen. Det gælder både fra mine kollegaer, men også fra vores mange medlemmer, som har en kæmpe vilje for mere bæredygtighed, siger Mette Qvist.

Rådet for Bæredygtigt Byggeri har i dag over 700 medlemsvirksomheder, som fordeler sig over hele værdikæden i bygge- og ejendomsbranchen.


Relaterede konferencer

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning