Gråkjær har netop indgået aftale med Ejendomsudvikleren Proximus om opførelsen af 35 lejligheder og 10 2-plans rækkehuse i Rødovre på den tidligere Damhus Tivoli grund. Dermed er der endelig udsigt til byggeri på den grunden.

Efter borgerprotester droppede Rødovre Kommune i foråret 2013 et lokalplanforslag, der skulle bane vejen for et 13 etager højt byggeri tegnet af Tegnestuen Vandkunsten. Den 15. december 2015 godkendte byrådet til gengæld en ny lokalplan, der muliggør opførelsen af 5.760 kvm rækkehuse og ejerlejligheder tegnet af Gröning Arkitekter.

I den forbindelse blev projektet opkøb af et fynske ejendomsudviklingsselskab Proximus, som nu har indgået aftale med Holstebro-entreprenøren Graakjær om byggeriet af de 45 boliger.

NB! RØDOVRE investerer 11 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 23. august 2018.

Boligerne varierer fra 111 kvm til 155 kvm og bliver beliggende på Auroravej i Rødovre helt tæt på Damhussøen. Bebyggelsen bliver lav mod Auroravej, med rækkehuse og vokser i højden ud mod Damhussøen med lejligheder i henholdsvis 3 og 4 etagers byggeri.

Projektet har en enestående beliggenhed i første parket til Damhussøen og Damhusparken, der kommer til at rumme grønne arealer, pavillion og beachvolleybaner. Salget er i gang og forestås af Living Homes.

Da projektet blev præsenteret på et borgermøde i Rødovre den 14. januar 2015 fremlagde borgmester i Rødovre Kommune, Erik Nielsen, også 3 forskellige forslag til byrumsfornyelse på Damhustorvet og langs Roskildevej. Her sættes der også snart gang i den 1. af 5 etaper. Anlægsarbejdet for Roskildevej og Damhustorvet forventes at starte i begyndelsen af september 2017 og forventes at blive afsluttet ved udgangen af januar 2018. Arbejdet udføres af entreprenørfirmaet Barslund.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Fremtidens betonbyggeri