Global ejendomsinvestor går ind på det danske marked med købet af 3 ejendomme i Aarhus med i alt 324 boliger.

Den globale ejendomsinvestor Round Hill Capital har købt en portefølje med 3 nybyggede ejendomme med udlejningsboliger i Aarhus fra 3 investeringsselskaber, der er etableret og administreret af Pareto Securities.

- Vi er meget glade for at gennemføre denne transaktion med Round Hill Capital på trods af de udfordrende markedsforhold og de markante rentestigninger i løbet af 2023. Frasalget har sikret vores investorer en tilfredsstillende exit og understreger styrken af vores fokus på højkvalitets, moderne boligaktiver i områder med stærke underliggende demografiske tendenser, udtaler Frederik Kock, der er Equity Partner og ansvarlig for Pareto Securities' danske aktiviteter.

Jylland: Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 23. februar 2023.

Round Hill Capital køber ejendommene på vegne af Round Hill Capitals European Residential Income Fund II (ERIF II), som også ejer 1.700 boliger i Tyskland, Irland, Holland og Finland.

Porteføljen i Aarhus omfatter i alt 324 boliger med 1-3 værelser og et samlet omfang på godt 21.000 kvm. Boligerne henvender sig til både studerende, unge familier og seniorer.

2 af bygningerne med samlet 276 boliger ligger i Tilst, mens den 2. med 48 boliger ligger i Risskov. Nectar Asset Management vil fungere som ejendomsforvalter og LokalBolig skal stå for udlejningen.

CBRE, Kromann Reumert, Deloitte og Cowi har rådgivet Round Hill Capital, mens Colliers, Bech Bruun, Grant Thornton og Emcon har rådgivet sælger.

Jylland: De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. Kurset afholdes den 22. marts 2023.

- Transaktionen bekræfter en igangværende trend, hvor vi ser stærke, professionelle og udenlandske investorer med fokus på de store vækstområder uden for København. I dette tilfælde en investor, der kom ind på det danske marked med en handel i Aarhus, udtaler Anders Holm, partner, Colliers.

Boligerne har ifølge Colliers en høj udlejningsgrad, og Round Hill Capital har som en del af handlen sørget for, at ERIF II overtager den attraktive eksisterende finansiering på porteføljen.

Parterne ønsker ikke at oplyse prisen på handlen.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ny udbudslov KURSUS