Give Steel skal levere 8.000 tons stålkonstruktioner til en ny tunnelelementfabrik. Ordren er den største i Give Steels historie.

En større totalentreprise er landet hos den danske stålproducent Give Steel, der skal levere langt over 8.000 tons stålkonstruktion bestående af mere end 20.000 stålspær, søjler og bjælker til den nye tunnelelementfabrik, hvor betonelementerne til Femern-Bælt forbindelsen skal produceres.

Det er Joint Venture-selskabet Femern Link Contractors (FLC), som står for design og byggeri af sænketunnelen til Femern Bælt-tunnelen, der har lagt ordren på de danskproducerede stålkonstruktioner fra Give Steel.

I totalentreprisen er der inkluderet underentreprenør-opgaver som eksempelvis facadebeklædning og tag. Alle underentreprenør aftaler er langt fremskredet og i proces.

Femern-byggeriet rundvisning. Den 9. september 2021.

Med den store ordre til Give Steel vil Femern-projektet skabe flere arbejdspladser i Jylland. I forbindelse med kontrakten har Give Steel også tilbudt Lolland Kommune at oprette lærepladser til udfordrede unge fra Lolland Kommune, så de kan få en uddannelse på Give Steels fabrik i Brande. Her har virksomheden allerede 30 lærepladser til unge mennesker med og uden særlige udfordringer.

- Året starter godt ud. Vi har netop udgivet vores første EPD Miljøvaredeklarationer og kan nu glæde os over den største ordre i virksomhedens historie. Alle stålkonstruktioner til projektet i Rødby bliver produceret i Brande og jeg glæder mig over, at vi kan bevare og skabe arbejdspladser i Danmark, udtaler administrerende direktør i Give Steel, Torben Larsen.

Tunnelelementfabrikken skal producere første element til Femern Bælt-tunnelen fra slutningen af 2023 og det sidste i sidste halvdel af 2026. Femern forbindelsens 18 kilometer lange tunnel forventes at stå færdig midt i 2029 og vil forkorte rejsetiden mellem Skandinavien og det øvrige Europa.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne