Helt nye tal fra boligsiden Boliga.dk viser nemlig, at det i løbet af det seneste år i gennemsnit har taget 300 dage eller mere at få villaerne og rækkehusene i 5 danske kommuner solgt. I Sønderborg, Assens, Struer og Morsø lyder den gennemsnitlige salgstid på mellem 300 og 322 dage, og i en enkelt kommune tager det 570 dage at sælge huset.

På Ærø i det Sydfynske Øhav har det i løbet af det seneste år har taget 570 dage for køber og sælger at finde hinanden. De 5 kommuner med en gennemsnitlig salgstid på over 300 dage har mellem 20.000 og 75.000 indbyggere, hvor Sønderborg er den største kommune. Ifølge Boliga-direktør Frederik Rovsing skyldes de lange salgstider, at der er væsentligt færre købere til ejendomme, som ligger uden for de større byer i provinsen.

- Derfor skal sælgerne ofte reducere prisen betragteligt, før de kan få solgt, og samtidig kan de stå med den udfordring, at køberne kan have svært ved at opnå realkreditfinansiering til boligkøb i de mindre byer og på de mindre øer. De må i stedet møde op med et kontantbeløb eller forsøge at optage finansiering på pantebrevsmarkedet, siger han.

NB! Bygningsreglement 2018 - BR18. KURSUS. Kurset afholdes d. 2. maj 2018.

Selvom det seneste års gennemsnitlige salgstider når op omkring 1,5 år, er det langt fra de enkelte ejendomme, der netop nu indtager pladserne på markedets længste liggetider.

Ifølge Boligas oplysninger har de 5 udbudte huse, der for øjeblikket har ligget længst tid til salg, nemlig tilbragt mellem godt 3.760 og 4.060 dage på markedet - eller sagt med andre ord: 10-11 år.

På Københavns Vestegn har husene i løbet af det seneste år kun været mellem 2 og 3 måneder om at finde nye ejere. Det er således i Albertslund, Tårnby, Vallensbæk, Hvidovre og Glostrup, at køberne har slået hurtigst til i løbet af de seneste 12 måneder.

Mens huskøberne i landets 3 største byer; København, Aarhus og Odense har sagt det endelige "ja" til mæglerne efter henholdsvis 86, 109 og 123 dage.

Her kan du se boligerne, der har været til salg i over 10 år.

 


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS