Siden midten af 2017 har der været arbejdet på en bebyggelsesplan for den gamle renseanlægsgrund i Hobro, nu kaldet ”Ny Blaakilde”. På et temamøde den 10. december 2018 blev Byrådet præsenteret for et udkast til en bebyggelsesplan. 

Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget i Mariagerfjord Kommune besluttede den 14. januar 2019 at sætte gang i udvikling af boligområdet Ny Blaakilde i Hobro.

Siden midten af 2017 har der været arbejdet på en bebyggelsesplan for den gamle renseanlægsgrund, og nu er der udarbejdet et udkast, der lægger vægt på at udnytte områdets beliggenhed ved fjorden, skoven og søen.

Udkastet til bebyggelsesplanen er baseret på de principper, som arkitekt Jan Gehl har fundet frem til, skal være opfyldt for at skabe byer, hvor mennesker har det godt og trives, både i og uden for boligen.  Jan Gehl har således været konsulent og mentor for det hold af arkitekter og byplanlæggere, som har lavet udkastet.

NB! Jylland: Risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 31. januar 2019.

Næste skridt er et borgermøde, som afholdes enten den 5. eller 6. februar. Ifølge Nordjyske datoen dog ikke endeligt fastlagt.

- Der var ønske om, at Jan Gehl skulle komme til Hobro og præsentere sine ideer på borgermødet, og hvis han ikke kan 5. eller 6. bliver det en anden dag, siger Jørgen Hammer Sørensen, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget, til avisen.

Ifølge Nordjyske ejes halvdelen af området af Jørgen Bak Rasmussen, mens resten af arealet ejes af Mariagerfjord Kommune. Jørgen Bak Rasmussen planlægger i første omgang at bygge 20-25 boliger.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i Jylland

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS