Gefion Group, som står bag 7 kollegier i Københavnsområdet, påbegynder byggeriet af 262 studieboliger med eget motionsrum, vaskeri, filmrum og fællesfaciliteter.

Gefion Group bygger 262 studieboliger i en eksisterende ejendom i Ballerup. Kollegiet får navnet Gefion Telegrafkollegiet efter vejnavnet Telegrafvej, oplyser Gefion Group.

Det nye kollegie forventes at åbne dørene til studiestart 2020. Studieboligerne bliver mellem 35 og 54 kvm med eget køkken og bad. Boligerne er placeret i stueetagen til og med 3. sal, og på hver etage etableres fællesarealer med studiemiljøer samt bordfodbold og bordtennis.

Kælderen indrettes med fællesfaciliteter i form af motionsrum, filmrum, fælleskøkkener og fælles vaskeri og tørrerum. Fra kælderen etableres en  direkte udgang til kollegiets udendørsarealer som indrettes med fokus på sport og fysisk aktivitet.

Den oprindelige ejendom på Telegrafvej har siden opførelsen tilbage i 1971. Ejendommen blev opført af byggematador Bøje Nielsen, og indtil Gefion Groups overtagelse af ejendommen i 2018 har den fungeret som erhvervsejendom.

Lynetteholm, Nordhavn og Refshaleøen - 200 milliarders byggeri. Konferencen afholdes d. 16. marts 2020.

- Vi er rigtig glade for, at vi kan gå i gang med opførelsen af et meget spændende kollegie i Ballerup, hvor der virkelig er sat fokus på de studerendes trivsel både i udviklingen af ejendommen, men også i udviklingen af udendørsarealerne. Det bliver det første danske kollegie med eget motionsrum, løbebaner og yogacirkel, udtaler Thomas Færch, administrerende direktør i Gefion Group.

Ballerup Kommune har udpeget området omkring Telegrafvej til et byomdannelsesområde med henblik på, at området gradvist skal udvikle sig til et bykvarter med studieboliger og familieboliger i form af rækkehuse og etageboliger med forskellige ejerformer.

Det er de senere års prisstigninger på det københavnske boligmarked, som gør, at Ballerup Kommune oplever en øget efterspørgsel på boliger og sætter gang i udviklingen af flere boligområder i kommunen, lyder det fra Gefion Group.

Ballerup har udviklet sig til en af de større studiebyer tæt på København, men ifølge en analyse, som Mesura har udarbejdet, har antallet af studieboliger ikke fulgt med. Ballerup har kun 0,63 kvm kollegie per studerende, hvorimod København har 1,52 kvm kollegie per studerende. Det nye kollegie skal således være med til at skabe et godt studiemiljø i Ballerup.

Ud over nærheden til blandet andet NEXT og DTU Ballerup Campus med 2.500 studerende, så kan de studerende, som vælger at bo i kollegiet, glæde sig til en husleje, som ifølge Gefion Group vil ligge op mod 30 procent lavere end i København.

Fakta om Gefion Telegrafkollegiet:

 


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030