Kreditorer har gennem de seneste år solgt ud af fynske HD Ejendommes portefølje med henblik at at få nogle af de udlånte penge tilbage. Koncernen ejer aktuelt 94 ejendomme og grunde med en værdi på 5,5 milliarder kr.

Den fynske ejendomskoncerne HD Ejendomme, som råder over 2.800 lejeboliger og 500 erhvervslejemål, har gennem de seneste år solgt ejendomme for 1,2 milliarder kr.

Virksomhedens kreditorer sælger ud af ejendomsporteføljen for at få nogle af de udlånte penge tilbage. Alene i 2014 blev der solgt for 453 millioner kr. Koncernen arbejder nu på at sælge yderligere ud. Konkret vil man sælge ejendomme for 1 milliard kr. Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Virksomhedens problem er, at den er for gældstung. Derfor skal gælden nedbringes ved at sælge fra, siger Lars Jensen, bestyrelsesformand og tidligere koncerndirektør i Finansiel Stabilitet, til avisen.

NB! Moms ved køb og salg af ejendom og grunde. Seminaret afholdes d. 4. november 2015.

Han fortæller videre, at koncernen er på udkig efter nye ejere, som skal træde til, når gælden er blevet mindre.

- Vi tester allerede markedet for at finde investorer til HD Ejendomme, siger Lars Jensen til Fyens Stiftstidende.

Ledelsen i HD Ejendomme vurderer, at handelspriserne på koncernens ejendomme faldt med 153 millioner kr. i 2014, hvilket dog er mindre end i 2013, hvor ejendommenes værdi faldt med 470 millioner kr. Til gengæld kunne virksomheden, der er opbygget af odenseaneren Heine Delbing, i 2014 fremvise er driftsoverskud på 273 millioner kr.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS