I dag, den 12. december 2018, falder der dom over H. Skjøde Knudsen og Jorton, der er tiltalt for at udveksle priser. Entreprenørvirksomhederne risikerer bøder på henholdsvis 9 og 10 millioner kr.

Ifølge Fyens.dk risikerer H. Skjøde Knudsen en bøde på 9 millioner kr. og Jorton en bøde på 10 millioner kr. for at have udvekslet priser op til udbud på SDU i Odense og Kolding, hvor begge senere afgav tilbud. I dag falder der dom ved Retten i Odense.

NB! Odense investerer 24 milliarder i boligbyggeri. Konferencen afholdes d. 17. januar 2019.

- Jeg forstår godt, hvis det for retten virker hårdt med påstanden om millionbøder og lange fængselsstraffe. Men sanktionerne er så hårde, fordi man ikke ønsker, at det skal kunne betale sig at begrænse konkurrence, har senioranklager Robert Hansen fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet ifølge avisen tidligere forklaret.

En forhenværende Skjøde-medarbejder har forklaret, at han udvekslede priser med en konkurrent for at være i stand til at afgive for høje proformatilbud, der udelukkende skulle holde selskabet inde i varmen ved bygherrerne, skriver Fyens.dk. H. Skjøde Knudsen har taget afstand fra den praksis og kaldt den misforstået loyalitet.

OPDATERING: Ifølge Ritzau er både H. Skjøde Knudsen og Jorton netop blevet frikendt i sagen.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Den nye Planlov KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i København frem til 2030