På hjørnet af Strandlodsvej og Lergravsvej skal boligselskabet FSB bygge et nyt plejehjem med 80 boliger.

FSB skal bygge et nyt plejehjem lige ved siden af den almene boligorganisations ældreboligafdeling Sundparken, der med sine 489 ældreboliger er Danmarks største. I samme område bygger FSB også et bofællesskab for og med seniorer, hvor grøn livsstil, fællesspisning og samvær er i centrum.

"De 65 kvm store plejehjemsboliger indeholder både soveværelse og stue samt toilet og bad. Det bliver muligt at fjerne væggen mellem soverum og stue, så beboeren kan få ét meget stort værelse. På den måde er der ekstra god plads, hvis beboeren er sengeliggende. Der bliver lagt stor vægt på, at indretningen er så hjemlig som muligt. Gulvene i beboernes soveværelser og stuer bliver af træ, og næsten alle værelser får en karnap/fransk altan. Der kommer også parboliger på hver etage", oplyser FSB.

SENIORbofællesskaber - planer, investeringer og marked. Konferencen afholdes den 8. oktober 2020.

"I midten af plejecentrets bygning kommer der en stor café, som bliver offentligt tilgængelig for beboere og andre ældre i området. I caféen kan man få et varmt måltid mad samt et socialt fællesskab. Der vil være arrangementer af forskellig slags. I caféen i stueetagen vil der være et stort produktionskøkken, som leverer mad til hele huset. I stueetagen bygges fællesfaciliteter fx et træningslokale, frisør og tandlæge. På etagerne vil der være dagligstuer, spisestuer, tv-stuer, som er for den enkelte afdeling", lyder det videre.

FSB oplyser, at plejehjemmets udeområde bliver designet med omtanke for beboere med demens. I midten af byggeriet, kommer der et grønt parkområde, som bliver skærmet af byggeri, og der bliver lagt en demensring ned i jorden, som giver plejepersonalet besked, når en beboer træder ud over området.

FSB forventer at starte byggeriet i 2021, og i 2023 kan de ældre flytte ind.

 


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den nye Planlov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri