Boligbyggeriet er eksploderet i de seneste år i Aalborg Kommune. Ifølge prognoser udarbejdet af COWI for Aalborg Kommune topper boligbyggeriet i 2017 med opførelse af næsten 1.800 nye boliger. Frost & Kjøller Ejendomme har valgt at investere i nybyggeri af familieboliger formidlet af Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen Erhverv og opført af Arne Andersen Vrå.

Hidtil har fokus primært været på at investere i eksisterende ejendomme i Aalborg, men Frost & Kjøller Ejendomme har på det seneste konstateret en stor mangel på investeringsmuligheder.

- Aalborg har oplevet den største befolkningstilvækst af alle kommuner i Danmark i de seneste 4 år med 10.000 nye indbyggere, og der forventes samtidig en stigning i indbyggertallet på 7,2 procent henover de næste 10 år. Det medfører stor efterspørgsel, og vi kan ikke investere tilstrækkeligt i eksisterende boliger. Derfor investerer vi nu i nybyggede familieboliger i et område som Aalborg Øst, hvor prognoser også viser fremgang i folketallet, og der i øvrigt sker en rigtig positiv byudvikling, fortæller partner Anne Mette Frost fra Frost & Kjøller Ejendomme.

Hos Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen Erhverv oplever de også stor interesse for at investere i Aalborg, og efterspørgsel på ejendomme får samtidig prisen til at stige, men det er dog stadig attraktivt for investorer at opkøbe i Aalborg, da niveauet trods alt er lavere end i Aarhus og København. Nye boligområder med moderne studie- og familieboliger er på vej ved Hasseris Enge, Godsbanen, Gigantium og NOVI tæt på det kommende supersygehus i Aalborg Øst.

NB! Jylland: Due Diligence - risikovurdering ved køb og salg af ejendom. KURSUS. Konferencen afholdes d. 7. september 2017.

- Der er rift om de nye ejendomme. De bliver ofte solgt som investeringsejendomme, og så bliver lejlighederne lejet ud. Det skyldes, at der er andre regler for udlejning i de nye boliger, hvor huslejen er markedsbestemt, fortæller indehaver og erhvervsrådgiver Peter Fredberg fra Thorkild Kristensen Erhverv.

Anne Mette Frost ser positivt på den spændende udvikling i Aalborg og Nørresundby, og hun glæder sig over flere attraktive muligheder for at bosætte sig uden for bykernen, hvor priserne trods alt er lavere end i ejendomme på de attraktive adresser midt i byen.

- Det er naturligvis dyrt at bo, hvor alle andre også vil bosætte sig med kig til havnefronten. Det er trods alt heller ikke alle, der ønsker at bo klods op ad vandet, midtbyen og i tæt bebyggelse. Derfor ser vi på investeringsmuligheder i andre dele af Aalborg, hvor der er god infrastruktur, ledige byggegrunde og lavere omkostninger. Her er der mere luft til mennesker, og priserne giver også luft i familiernes økonomi, forklarer hun.

De 35 nye boliger på Blæsborgvej kommer til at hedde Blæsborgparken, og der er tale om rækkehuse i 1 plan fra 102 kvm til 121 kvm. Den 1. etape af boligerne står klar til indflytning allerede i april 2017, den 2. etape i juni og sidste del forventes taget i brug i august.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i København frem til 2030