Hvordan skal Lollands sydkyst se ud i fremtiden? Hvor er der nye muligheder, hvad er områdets identitet, og hvordan kan vi gøre hele Danmarks sydkyst endnu mere attraktiv for både borgere, erhvervsliv og besøgende? Alt det og meget mere skal en ny strategisk, fysisk udviklingsplan sætte fokus på. Rådgiverne er på plads, og inden længe går arbejdet i gang.

Femern-forbindelsen kommer til at ændre turismen på Lolland-Falster på mange måder: Det åbner op for nye markeder, når det bliver nemmere at komme fra Nordtyskland til Lolland, og med det nye forland får Lolland også mere at byde på.

- I byrådet er vi slet ikke i tvivl om, at der er store perspektiver i at udvikle turismen på Lolland, og selvom det kan virke, som om der er længe til, at tunnelen åbner, så er det nu, vi skal i gang med at tænke tanker og udvikle planer, siger borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen.

- Det tager tid at skabe den nødvendige infrastruktur, og hvis vi skal tiltrække endnu flere investorer, har vi behov for en klar plan for de næste 10 års udvikling, uddyber han.

Lolland Kommune har sat gang i en omfattende indsats for at udvikle Lollands sydkyst, der her skal forstås som området fra Hyllekrog i øst til Nakskov Fjord og Nakskov by i vest. Der bliver et særligt fokus på strækningen fra Rødbyhavn til Hummingen, hvor der allerede i dag er en stor koncentration af turisme, og hvor etableringen af det vestlige forland kommer til at ændre det fysiske udtryk markant.

Udvikling af ferieparker og sommerhuse - nye regler, investeringer og byggeri. Konferencen afholdes den 21. september 2021.

Indsatsen er støttet af Realdania og Dansk Kyst- og Naturturisme, og senest er der valgt rådgivere til at udvikle planen. Her er valget faldet på et team bestående af Bark Rådgivning, Effekt, Lars Bernhard Jørgensen og Robert C. Spies.

Den nye strategisk, fysiske udviklingsplan skal sætte retning, identificere værdier, potentialer, muligheder og udvikle nye indsatser – og det skal ske i samarbejde og dialog med borgere, erhvervsdrivende og andre lokale kræfter i området. Nogle vil blive kontaktet af konsulenterne med henblik på interviews, og alle vil få mulighed for at deltage i åbne møder.

- Vi kan allerede nu se, at investorer er begyndt at kigge mod Lolland, for de har fået øjnene op for det store potentiale på Lolland Sydkyst. Samtidig bliver det tydeligere for hver dag, der går, at der kommer til at ske store forandringer med området omkring Rødbyhavn. Derfor er det nu, at vi i fællesskab skal finde ud af, hvad det er for en fremtid vi ønsker, og hvordan vi gør visionerne til virkelighed. Jeg håber, at rigtig mange har lyst til at være med og gribe bolden, når vi i den kommende tid inviterer til dialog, fastslår borgmester Holger Schou Rasmussen.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS