Med et nyt boligudspil vil Frederiksberg Kommune sikre en mere blandet by med flere nye almene boliger. Udspillet lægger også op til at bruge kommunal garanti til at støtte etableringen af fællesskabsorienterede andelsboliger på Frederiksberg.

Mandag den 20. juni vedtog kommunalbestyrelsen på Frederiksberg et nyt boligudspil, der skal sikre flere billige boliger. Udspillet rummer i alt 8 tiltag, som der nu skal arbejdes videre med. Kommunen vil blandt andet sikre, at der bliver opført flere almene boliger og andelsboliger, som er til at betale med almindelige lønninger.

- Frederiksberg skal være en by for alle, hvor både børnefamilier, ældre og unge kan bo og leve godt hele livet. Det kræver boliger, der er til at betale, og som kan opfylde de forskellige behov vi har i livets mange forskellige faser. Det er et af de emner, der optager mig allermest som borgmester, og derfor ser jeg også frem til at drøfte udspillet med borgerne, folk i branchen og de mange andre gode kræfter, der skal være med til at realisere planerne, siger borgmester Michael Vindfeldt (S).

Det nye boligudspil tager afsæt i den nuværende boligpolitik, som blev vedtaget i 2021, og inviterer til dialog om den vifte af muligheder, der er for at skabe en by for alle.

Frederiksberg - projekter for 6 milliarder. Konferencen afholdes den 6. oktober 2022.

Konkret vil kommunen arbejde videre på et boligprojekt med Fonden for Billige Boliger, hvor en andelsboligforening bliver lavet som et byggefællesskab mellem borgere, som på den måde kan være med til at udvikle deres egne boliger. Fonden stiller med mellemfinansieringen og kommunen er garantistiller. Pilotprojektet skal danne grundlag for erfaringer, som kommunen ønsker at gøre sig forud for at arbejdet med grundsalg og byggeprojekter begynder på Frederiksberg Hospital.

Desuden vil kommunen i samarbejde med de almene boligorganisationer finde byggegrunde til 600 nye almene familieboliger. Endevidere strammes der op på kravet til almene boliger i lokalplaner. Der lægges op til, at der som udgangspunkt altid stilles krav om 25 procent almene boliger ved nye boligprojekter, når det muligt og relevant.

Frederiksberg Kommune har allerede afsat penge til byggeri af de første 100 nye almene familieboliger.

Frederiksberg Hospital flytter ved udgangen af 2026, og kommunen købte i 2021 den 106.000 kvm store grund af Region Hovedstaden for 771 millioner kr. Også her skal der arbejdes med almene boliger, fremgår det af boligudspillet.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse