Den ene grund ligger på Sønder Fasanvej 26, hvor Frederiksberg Forenede Boligselskaber, FFB får mulighed for at opføre 15 familieboliger. Den anden ligger på Falkoner Allé 118, hvor boligforeningen AAB får mulighed for at opføre 12 familieboliger.

Boligerne er en del af Frederiksberg Kommunes strategi for at sikre flere billige boliger på Frederiksberg og samtidigt tilbyde permanente boliger for en del af de flygtninge, som skal bo på Frederiksberg. De nye boliger kommer til at fungere både som familieboliger og deleboliger. For eksempel vil boligerne få fleksible vægge, så de hurtigt kan indrettes på nye måder. 

- Byggerierne vil sammen med vores nye VenligboligPlus projekt for flygtninge og studerende hjælpe os med at løse den hasteopgave det er at skaffe tag over hovedet til flygtninge. Samtidigt er det afgørende for os, at vi får nogle byggerier, som arkitektonisk passer ind i byen, og hvor beboerne kommer til at indgå i gode fællesskaber, der bidrager til integrationen, siger borgmester i Frederiksberg Kommune, Jørgen Glenthøj.

NB! Byggeri af boliger til dem over 60 år - 2017-2027. Konferencen afholdes d. 11. oktober 2017.

Der er 6.030 almene boliger i Frederiksberg Kommune, heraf 1.150 ældreboliger og 410 ungdomsboliger. Det er 11 procent af det samlede antal husstande på Frederiksberg. I Københavns Kommune er 20 procent af boligmassen almene boliger (2015).

Frederiksberg Kommune har også indledt en dialog med de almene boligselskaber om at bygge yderligere 100 almene boliger på Frederiksberg.

NB! Planloven – løsninger og kommende regelændringer. KURSUS. Kurset afholdes d. 3. oktober 2017.

- Boligpriserne er høje på Frederiksberg. Derfor er jeg optaget af, at der er plads til alle på Frederiksberg til en husleje, der er til at betale. Vi har nu indledt en dialog med de almene boligselskaber om at bygge yderligere 100 almene familieboliger, som Frederiksberg Kommune har afsat midler til at støtte, siger Jørgen Glenthøj.

Frederiksberg Kommune har igangsat lokalplanprocesserne for projektet på Falkoner Allé og VenligboligPlus projektet ved Roskildevej.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ungdomsboliger på et modent marked