Gennemtrængelig asfalt, en underjordisk lagune og 25 tørstige træer. Det er de 3 vigtigste elementer i Frederiksberg Kommunes nye klimasikringsløsning på Mariendalsvej. Hvert træ kan forbruge 105 liter om dagen.

Kampen mod oversvømmelser som følge af ekstrem regn er i fuld gang, og nu tager Frederiksberg Kommune endnu et våben i brug: nemlig byens mange træer. Klimavejen Mariendalsvej har fået anlagt gennemtrængelig asfalt, hvorfra vandet siver til grundvand og bruges til at vande træerne. Hver træ på 10 meter i højden kan forbruge 105 liter om dagen i skybrudssæsonen fra maj til august.

Vejen kan håndtere et skybrud på 72 millimeter, hvilket svarer til 328 kbm eller 328.000 liter. Til september vil Mariendalsvej, fra Prins Constantins Vej til Falkoner Allé, også blive anlagt som en klimavej. Det vil bidrage til et samlet volumen på 448.000 liter regnvand.

NB! Fremtidens kystbeskyttelse og sikring af kyster. Konferencen afholdes i samarbejde med Nohr-Con d. 27. september 2017.

- Det er en meget ”Frederiksbergsk” løsning, eftersom byen jo er kendt for dens grønne områder og mange træer. Det giver god mening at benytte træerne endnu mere strategisk i kampen mod skybrud. På den måde kommer der endnu flere træer i byen til fælles glæde – samtidig med at vi ruster byen mod de kraftige skybrud, siger Frederiksberg Kommunes borgmester Jørgen Glenthøj.

Mariendalsvej er den første af sin slags i hovedstadsområdet. Tilbage i 2014 anlagde Frederiksberg  Danmarks første klimavej, Helenevej. Den består også af gennemtrængelig asfalt, der tillader vandet at sive hurtigt ned og væk fra kørebanen. Vandet siver ned i undergrunden og ledes videre til regnvandskloak, efterhånden som der bliver plads.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.