Frederiksberg Byret har givet Frederiksberg Boligfond medhold i sagen vedrørende Den Sønderjyske By. Det betyder, at lejerne ikke får medhold i deres påstand om, at de, på grund af et skøde fra 1932, burde have fået Den Sønderjyske By tilbudt for 2,9 millioner kr. i forbindelse med et tidligere planlagt salg af ejendommen.

I 2019 valgte 2/3 af beboerne i ejendommen Den Sønderjyske By at stævne Frederiksberg Boligfond på grund af et skøde fra 1932. Ifølge lejerne gav skødet dem forkøbsret til ejendommen til samme pris, som Frederiksberg Boligfond betalte i 1932: 2,9 millioner kr. Den Sønderjyske By blev i 2018 vurderet til 538 millioner kr.

Men i går gav Frederiksberg Byret Frederiksberg Boligfond medhold i sagen. Dommen betyder, at lejerne ikke har en selvstændig forkøbsret til ejendommen til den pris, der står på skødet fra 1932.

Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 1. juni 2021.

- Vi er glade for at få en dom i sagen. Men vi ved også, at de af vores lejere, som er en del af sagen, ser anderledes på det. Det seneste år har trukket veksler på både beboere og på fondens bestyrelse. Vi ser det som en vigtig opgave i bestyrelsen at genetablere en god dialog, siger formand i Frederiksberg Boligfond Flemming Brank.

Hensigten med at sælge Den Sønderjyske By tilbage i 2018 var ifølge Flemming Brank at øge fondens økonomiske råderum, så fonden fortsat kan vedligeholde sine ejendomme.

- Nu håber vi på ro til at drøfte forskellige muligheder for at sikre fonden en god økonomi fremover, så vi fortsat kan tilbyde lejerne gode lejligheder til en rimelig leje, vedligeholde vores ejendomme og leve op til vores sociale ansvar i Frederiksberg Kommune, siger formand i Frederiksberg Boligfond Flemming Brank.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Den nye Planlov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Ungdomsboliger på et modent marked

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter