Frederiksberg Boligfond overholder fortsat ikke lovgivningen, lyder det fra Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation (ABF). Fonden er uenig.

Efter i første omgang at have omdelt personfølsomme oplysninger til lejerne i de 3 ejendomme, som Frederiksberg Boligfond har solgt til Blackstone, har fonden nu omdelt nye USB-stik til alle lejerne.

De nye USB-stik indeholder ifølge ABF en række fejlbehæftede og mangelfulde informationer, som betyder, at Frederiksberg Boligfond ikke opfylder lovens krav til det materiale, som skal udleveres til lejerne, så de får mulighed for at stifte en andelsboligforening.

Ifølge dansk lovgivning skal lejerne modtage informationer om ejendommens driftsudgifter, lejeforholdene i ejendommen, vedligeholdelseskonti og de øvrige konti, som en udlejer efter dansk lovgivning skal holde. Informationer, som lejerne kun delvist har modtaget.

En fortsat mangel på overholdelsen af dansk lovgivning, som ABF’s direktør Jan Hansen er fortørnet over.

- Det her er sjusk af værste skuffe. Lejerne har modtaget materiale, som slet ikke vedrører deres egen ejendom og de lovpligtige informationer, som skulle være på usb stikkene, er der ikke. Informationer, som er helt afgørende for at kunne starte et arbejde med at undersøge muligheden for at stifte en andelsboligforening, siger Jan Hansen.

- Da Fonden som sælger endnu ikke har levet op til lejelovens kapitel 16, kan 10 ugers-fristen heller ikke påbegyndes, og tilbudspligten er dermed ikke overholdt, siger Jan Hansen.

NB! Københavns boligmarked 2019-2029. Konferencen afholdes d. 24. januar 2019.

Lejerne skal minimum have 10 uger til at træffe beslutning om at købe ejendommen som andelsboligforening. Fristen løber fra det tidspunkt, hvor lejerne har modtaget den information, som de har krav på.

Bestyrelsesformand i Frederiksberg Boligfond, Flemming Brank, har tidligere beklaget, at  en menneskelig fejl i første omgang førte til, at USB-sticks med personfølsomme oplysninger blev sendt ud til lejere i ejendommene Den Sønderjyske By, Svalegården og Peter Bangs Hus. Denne gang mener han dog ikke, at der er noget at komme efter.

- Det ABF oplyser er unuanceret og ganske enkelt ikke rigtigt, siger han.

- Vores advokater har vurderet, hvilke materialer der er væsentlige og ikke-væsentlige, når man stifter andelsboligforeninger – og lejerne i de 3 ejendomme HAR modtaget de væsentlige materialer, siger Flemming Brank videre.

Ifølge Flemming Brank indeholder de udsendte USB-sticks driftsudgifter i seneste varslinger af omkostningsbestemte huslejer og oplysninger om, at lejeforholdene er belyst på flere måder, at vedligeholdelseskonti er opgjort, at der er vedlagt udskrifter fra Grundejernes Investeringsfond med videre.

- Lejerne har altid mulighed for at henvende sig til os, hvis de ønsker yderligere oplysninger, men mig bekendt har vores administrator, PrivatBo, ikke modtaget nogen henvendelser på nuværende tidspunkt, siger han.

- Vi har heller ikke fået nogen henvendelse fra den advokat, som vi ved repræsenterer én af de tre ejendomme, påpeger Flemming Brank.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Logistik og industri - fart på nye muligheder