Frederiksberg Boligfond kan i dag, den 4. december 2018, offentliggøre, at køberen af ejendommene Den Sønderjyske By, Svalegården og Peter Bangs Hus er selskabet DK Resi 2018 Propco III ApS. Prisen for de 3 ejendomme er sammenlagt lige under 1 milliard kr. DK Resi 2018 Propco III er tilknyttet The Blackstone Group og anvender 360 North som sit administrationsselskab.

Frederiksberg Boligfond har netop offentlgjort, at ejendommene Den Sønderjyske By, Svalegården og Peter Bangs Hus er solgt til Blackstone. Købsaftalen er således underskrevet.

- Det er en speciel dag i dag for Frederiksberg Boligfond. På den ene side er det vemodigt at skulle sige farvel til tre ejendomme, som fonden har ejet i mange år. På den anden side er det et stort skridt ind i fondens fremtid,” siger besty- relsesformand i fonden Flemming Brank.

Fondens strategiske råderum vokser
Salget af Den Sønderjyske By, Svalegården og Peter Bangs Hus øger Frederiksberg Boligfonds muligheder for at træffe vigtige, strategiske beslutninger.

- Bestyrelsen har med salget øget fondens strategiske og økonomiske råderum. Vi har igennem længere tid arbejdet med fondens strategi, og den kan vi nu få helt på plads, siger Flemming Brank.

NB! Frederiksberg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 25. april 2019.

- Bestyrelsen kan i det rette tempo og med økonomisk ro i maven arbejde for, at fonden fremover i højere grad lever op til sit formål, der ud over boligudlejning også indebærer at fremme boligkulturelle og boligproduktive formål i Frederiksberg Kommune, fortsætter han.

Den periode, hvor lejerne i de 3 solgte ejendomme får mulighed for at stifte andelsboligforeninger, er på trapperne.

- Vi går snart ind i den fase efter salget, som handler om fondens tilbudspligt. Det betyder, at beboerne får mulighed for at stifte andelsboligforeninger og får stillet de materialer, de har brug for, til rådighed, siger Flemming Brank.

- Hvis der ikke stiftes andelsboligforeninger, beholder lejerne deres nuværende lejekontrakter og bliver boende på samme vilkår som hidtil, slutter han.

Flemming Brank oplyser, at Frederiksberg Boligfond ikke på nuværende tidspunkt har planer om at sælge flere af sine ejendomme.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aalborgs massive udviklingsprojekter