I december vedtog Hillerøds byråd at der skal bygges 2.500 boliger og et stor fodboldpark syd for byen. Initiativtager er Propreco og fodboldklubben FC Nordsjælland, som er trætte af alt for langstrakte forhandlinger om større forhold med Furesø Kommune, hvor klubben nu hører hjemme.   

Den store udviklingsaftale blev underskrevet den 19. december 2019, og nu søges der en (fodboldinteresseret) rådgiver, som kan stå for masterplan og dispositionsforslag for udviklingen af byområdet Favrholm Stadionkvarter.

Udviklingsaftalen indeholder planer om et nyt Favrholm Stadionkvarter med idrætsanlæg og 2.500 boliger på i alt 250.000 kvm. Grunden er på 960.000 kvm.

Hillerød Kommune var blevet kontaktet af ejendomsudviklingsselskabet Propreco, der sammen med fodboldklubben FC Nordsjælland havde en vision om blandt andet at skabe en helt ny fodboldpark i Favrholm.

Kvarteret skal indeholde primært bolig, et stadion med en lang række træningsfaciliteter, blandt andet baner, fitness, sportsklinik og et fodboldakademi. FC Nordsjælland driver allerede fodboldakademi og har ambitioner om at skabe Nordens bedste fodboldakademi i Hillerød.

- Udviklingsaftalen lægger sig helt i tråd med vores vision for Favrholm, der blandt andet handler om at skabe en grøn, sund og aktiv bydel, hvor man kan leve et aktivt byliv tæt ved naturen og i det landskab som naturligt former sig i Favrholm, og hvor vi lægger vægt på bæredygtighed og på en byudvikling, der er både sund og klimavenlig, siger borgmester Kirsten Jensen.

Når de overordnede planer for området ligger klar, vil kommunen udarbejde lokalplan for området og derefter sætte et udbud i gang.

Propreco har som en del af udviklingsaftalen forkøbsret, men andre kan også byde. Det forventes at en første etape af Favrholm Stadionkvarter, inkl. stadion, kan stå klar i 2025-26.

Stadionkvarter Favrholm ApS er i henhold til udviklingsaftalen forpligtet til at udarbejde en masterplan og et dispositionsforslag i overensstemmelse med Hillerød Kommunes overordnede vision for projektet samt udbyde rådgivningsydelserne vedrørende bistand til udarbejdelse heraf.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Plejeboliger for 25 milliarder kr.