Et flertal af politikerne i Teknik- og Miljøudvalget er klar til at lukke Vesterbro Passage, så der kan etableres en ny bypark foran Tivoli. Til gengæld hænger projekt med overdækning af banegraven ved Vesterport i en tynd tråd.

Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget i København skulle den 30. november 2020 tage stilling til, om Vesterbro Passage kan lukkes for bus-, lastbil- og biltrafik mellem Bernstorffsgade og H.C. Andersens Boulevard i forbindelse, så kan skabes en bypark i Vesterbro Passage ved Tivoli. Desuden skulle politikerne tage stilling til, om Hammerichsgade kan lukkes helt i forbindelse med et projekt for Vesterport Banegrav.

Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen havde indstillet, at politikerne stemte ja til at lukke Vesterbro Passage, og den indstilling blev fulgt af politikerne.

- Jeg er meget glad for den opbakning, der er til projektet, og jeg kan love, at vi kommer til at gå meget aktivt ind i arbejdet med bidrag til den kommende mere konkretiserende fase. Vi kommer til at gøre, hvad vi kan for at realisere dette projekt, som vi fortsat tror fuldt og fast på. Det vil være til gavn for alle i området og for hele København, oplyser Tivolis direktør, Susanne Mørch Koch, til TV2 Lorry.

I indstillingen fra Teknik- og Miljøforvaltningen og Økonomiforvaltningen lød det til gengæld, at Hammerichsgade ikke kan lukkes helt for at gøre plads til at stort projekt med højhuse ved en overdækning af banegraven ved Vesterport, som blandt andet DSB Ejendomme og Nordisk Film står bag.

Alternative HOTELprojekter og nye hotelkoncepter. Konferencen afholdes den 20. maj 2021.

Ved tidligere udvalgsbehandlinger af Vesterport Banegrav har udviklerne præsenteret et projektforslag, hvor Paladsgrunden var en del af projektet. Det er ikke aktuelt længere, da Nordisk Film har meddelt, at de ikke længere er en del af projektet, men ønsker at udvikle et eget projektforslag.

Udvikler har derfor udtaget Paladsgrunden af sit projekt, således at der forslås et byggeri på op til 63.300 kvm hen over den åbne banegrav ved Vesterport Station og Vandværksviadukten. Projektet rummer blandt andet en gruppe af 3 højhuse på mellem 50 og 100 meter, men politikerne er ikke positivt stemte over for idéen. Således blev forvaltningernes indstilling om ikke at lukke Hammerichsgade godkendt uden afstemning.

Af protokolbemærkninger fra henholdsvis SF samt Dansk Folkeparti og Alternativet fremgår det sågar, at partierne ønsker en lukning af Hammerichsgade, men uden at give grønt lys til højhusprojekterne over banegraven.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Fremtidens betonbyggeri

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked