I de seneste 2 uger er der blevet solgt mellem seneste 2 uger 17 og 23 procent flere sommerhuse end normalt.

Efter næsten 3 måneder af 2023 pibler foråret endelig frem, og boligsalget spirer også igen. Længst fremme i sommersandalerne er sommerhuskøberne. Det viser en ny update med uge og månedstal fra Boligsiden.dk for hele markedet.

Sammenligner vi med boligsalget i "normalårene" 2015-2019, inden boligmarkedet stak helt af under coronapandemien, så nærmer salget sig igen dette niveau – et niveau, som faktisk var højt historisk set.

Og sommerhussalget klarer sig endnu bedre med indeks 106 for hele året og 110 for den seneste måned.

- Sommerhussalget bliver ved med at overraske. Mange familier har stadig lyst til at få et fristed i sommerlandet på trods at et enormt salg af sommerhuse i corona-perioden, siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

- Under pandemien, hvor mulighederne for at rejse var begrænsede, blev der udløst et opsparet ønske om at købe sommerhus, men efterspørgslen er stadig stor – dog på et mere normalt niveau end i 2021, hvor der var ekstraordinært mange sommerhuskøb, fortæller Homes analytiker.

Horsens: De store investeringer. Konferencen afholdes den 27. september 2023.

De seneste 2 uger har sommerhussalget ligget endda 17 og 23 procent over snittet for de samme uger i 2015-2019.

Salget af huse og rækkehuse har også været stigende - indeks for hele året er 92 i forhold til snitte for de 5 "normalår" – til trods af en sløj januar måned - og ligger dermed på niveau med før corona, konstaterer kommunikationsdirektør for Boligsiden Birgit Daetz.

Ejerlejlighederne halter noget efter huse og sommerhuse. Salget ligger stadig 25 procent under niveauet fra før corona.

- Det er fordi de fleste lejligheder ligger i områder med høje priser, og det er de områder, der også har ligget lidt lavt i handelsaktiviteten, forklarer hun.

Selvom der på det seneste er blevet sat flere boliger til salg, end der blev handlet, ligger det samlede udbud fortsat væsentligt under før Corona-niveauet.

- Det betyder, at køberne fortsat ikke har så mange boliger at vælge imellem, så set med boligejere i salgstankers briller, er der faktisk god plads på markedet til deres boliger, siger Henrik Hauthorn Jensen fra Home.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS