Antallet af overnatninger på hoteller, feriecentre, vandrerhjem, campingpladser og lystbådehavne oversteg i 1. halvår 2022 niveauet fra før coronapandemien.

Danske hoteller, feriecentre, vandrerhjem, campingpladser og lystbådehavne havde i 1. halvår 2022 samlet 15,5 millooner overnatninger mod 8 millioner overnatninger i 1. halvår 2021, oplyser Danmarks Statistik.

Sammenlignes 1. halvår 2022 med 1. halvår 2019 var der en stigning på 1,2 millioner overnatninger, hvilket svarer til en stigning på 8 procent. Hermed var der flere overnatninger i 1. halvår 2022 end i samme 6 månedersperiode før coronapandemien.

Udviklingen i 1. halvår 2022 dækker både over, at de udenlandske gæster er vendt tilbage, og at der samlet set er flere danskere end nogensinde, der har overnattet på hoteller, feriecentre, vandrerhjem, campingpladser og i lystbådehavne i perioden.

Der var 1,1 millioner udenlandske campingovernatninger i 1. halvår 2022, hvilket er det højeste antal for perioden nogensinde. Det var primært tyskere, der med 790.000 overnatninger, bidrog til de udenlandske overnatninger på campingpladserne.

Ferieprojekter: Investeringer og luksusbyggeri vokser markant. Konferencen afholdes den 8. september 2022.

Anderledes så det ud for de udenlandske overnatninger på hoteller, feriecentre og vandrerhjem, som til trods for store stigninger i 1. halvår 2022, stadig lå under niveauet fra før coronapandemien, oplyser Danmarks Statistik.

Juni 2022 bød på et samlet overnatningstal for hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og lystbådehavne på 4,6 millioner, hvilket var en stigning på 54 procent i forhold til juni 2021 og samtidig en stigning på 13 procent i forhold til juni 2019.

Overnatningerne i juni var dermed ligeledes højere end før coronapandemien. Både de danske og udenlandske overnatninger var på deres højeste niveau for en juni måned nogensinde. Der var 2,9 millioner danske overnatninger og 1,7 millioner udenlandske overnatninger - en stigning på henholdsvis 20 procent og 3 procent i forhold til juni 2019, skriver Danmark Statistik.

Når der korrigeres for normale sæsonudsving, endte det samlede antal overnatninger i juni på hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrerhjem med en stigning på 2,7 procent i forhold til maj. Overnatningerne i perioden april-juni 2022 steg med 14,5 procent i forhold til de foregående 3 måneder.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter