Det samlede bydelsprojekt for Holbæk Have vurderes i alt til en anlægssum i omegnen af 2,5 milliarder kr. Dermed bliver det potentielt set én af de største investeringer i Holbæk Kommune.

Holbæk Kommune har solgt et område i Holbæk Have til FB Gruppe. Den tilbudte købesum udgør 41,7 millioner kr. for en bindende del af tilbuddet (Etape 1), og en samlet pris på 135 millioner kr. for hele arealet (Etape 1-4), skriver Holbæk Kommune i en pressemeddelelse.

På kommunalbestyrelsens vegne glæder det borgmester Christina Krzyrosiak Hansen, at FB Gruppen har kigget mod Holbæk.

- Det er et spændende bydelsprojekt med grønne perspektiver, som FB Gruppen har præsenteret for os. Vi er stolte af, at vi kan tiltrække udviklere og have byggeprojekter af denne størrelse uden for hovedstadsområdet. Samtidig taler det ind i vores ønske om at tiltrække flere uddannelser til Holbæk og dermed fastholde vores unge i nærmiljøet, tiltrække børnefamilier fra øst og tilbyde mindre boliger til singler og seniorer. Det kan vi blandt andet gøre ved at sikre en blanding af forskellige boligtyper. Det vil bydelsprojektet for Holbæk Have klart bidrage til, udtaler Christina Krzyrosiak Hansen.

Holbæk Kommunalbestyrelses accept af tilbuddet fra FB Gruppen skyldes blandt andet deres erfaring med udvilklingen af Grønttorvet i Valby, at de har præsenteret den bedste helhedsplan for Holbæk Have, samt at de har den bedste økonomiske styrke og finansieringsplan.

FB Gruppen har vundet udbuddet af delområde 2-6 i bydelen Holbæk Have.

Modulbyggeri - økonomi, tidsplaner, udfordringer og markedsbehov. Konferencen afholdes d. 15. september 2020.

Der kan bygges cirka 1.000 boliger i alt, og den erfarne byggekoncern vurderer, at det vil tage omkring 10 år at udvikle det store område. For at sikre, at beboerne ikke skal bo på en byggeplads i 10 år, har FB Gruppen valgt at inddele området i 4 delområder, som hver tager 2-3 år at bygge.

- I FB Gruppen bygger vi godt 1.000 boliger om året. Men for at ramme bredt i markedet og for at sikre en rolig udbygningstakt mener vi, at det i Holbæk er realistisk at bygge cirka 100 boliger om året i en kombination af rækkehuse og lejligheder, siger Hans-Bo Hyldig, administrerende direktør i FB Gruppen.

- De grønne værdier og lysten til fællesskaber er oppe i tiden og appellerer på tværs af aldersgrupper. I Holbæk Have vil vi derfor indbygge de gode erfaringer med fællesskaber, som vi blandta andet har fra Grønttorvet i Valby. Og bæredygtighed er jo ikke kun et spørgsmål om materialer og energi. Det er også et spørgsmål om at kunne bygge økonomisk bæredygtigt, understreger Hans-Bo Hyldig.

Gennem de sidste 8 år haft FB Gruppen i forbindelse med flere større udviklingsprojekter haft et tæt samarbejde med Pensionsselskabet PKA, der blandt andet er pensionskasse for sygeplejersker og en række medarbejdergrupper inden for den offentlige sektor. Det er derfor begge parters forhåbning, at samarbejdet kan videreføres omkring Holbæk Have med PKA som finansiel partner og blivende investor i en del af projektets boligudlejningsejendomme.

Byggeri af almene boliger er allerede i gang i Holbæk Have, hvor Boligselskabet Midtsjælland i september 2019 tog det første spadestik til 96 nye boliger. Hvordan den samlede boligmasse og udbygningshastigheden kommer til at være for resten af Holbæk Have, vil foregå i løbende dialog mellem FB Gruppen og Holbæk Kommune.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Ny udbudslov KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS