2020 har budt på mange hushandler, og gennem det meste af året er der hver måned kommet færre nye huse på markedet, end der er taget af. Ikke siden 2006 har danskere på boligjagt haft så få huse at vælge imellem.

Ved udgangen af 2020 står 24.568 huse til salg landet over. Det er godt 8.000 færre end i slutningen af 2019, og huse sættes til salg til priser, der er knap 6 procent højere end for 1 år siden.

- Gennem flere år er antallet af huse til salg faldet, og den udvikling er taget til i 2020, hvor danskerne trods coronakrisen nærmest har støvsuget markedet for huse. Der er nu det mindste antal huse til salg siden 2006. Boligkøberne har altså fået væsentligt færre valgmuligheder og har samtidig måttet indstille sig på at skulle betale højere priser, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Få ejerlejligheder og sommerhuse til salg
Et lignende billede tegner sig for ejerlejligheder og fritidshuse. Lige nu står knap 5.000 ejerlejligheder til salg, og det er næsten 2.000 færre end for 1 år siden.

Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 1. juni 2021.

Ejerlejligheder udbydes til 8,6 procent højere priser end sidste år. Dog er det især markedet for sommerhuse, som er skrumpet. Ved udgangen af 2020 var der annonceret 4.550 fritidshuse hos ejendomsmæglerne. Det er næsten 4.000 færre end ved årets start. Fritidshuse annonceres til priser, der er 12,2 procent højere end for 1 år siden.

- Siden 2004, hvor vi begyndte at føre statistik over udbuddet af boliger, har der aldrig været så få ejerlejligheder til salg. Så der kan være langt mellem ”til salg-skiltene” i gadebilledet i de større byer. Selvom udbudspriserne for ejerlejligheder er steget gennem 2020, har det tilsyneladende ikke lokket sælgere nok på banen til at matche efterspørgslen fra købere, siger Ane Arnth Jensen.

- Udviklingen er gået endnu hurtigere på markedet for sommerhuse. Har man som mulig køber over det seneste års tid været på jagt efter et sommerhus, så står man nu over for et noget andet marked. I forhold til for et år siden er der nu kun godt halvt så mange sommerhuse at vælge imellem. Og et typisk sommerhus på 80 kvm annonceres til priser, der i gennemsnit er 180.000 kr. højere, slutter hun.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked