Antallet af ejerlejligheder til salg er faldet med næsten 10 procent det seneste år. Samtidig bliver de sat til salg til rekordhøje priser. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Danskere på jagt efter en ejerlejlighed har fået færre og dyrere boliger at vælge imellem. Det skyldes især, at færre ejerlejligheder sættes til salg. I november 2019 var der udbudt 7.390 ejerlejligheder. Det er 772 færre end i november 2018.

I samme periode og specielt de seneste tre måneder er der blevet sat færre ejerlejligheder til salg, mens der samtidig fjernes lidt flere ejerlejligheder fra ejendomsmæglernes hylder, skriver Finans Danmark.

- Der er gang i handlen med ejerlejligheder, og når der samtidig sættes færre ejerlejligheder til salg, så falder antallet af lejligheder på markedet. Køberne ser ud til at være der, mens sælgerne måske er lidt tilbageholdende med at sætte lejligheder til salg på denne tid af året. Samlet set er der færre lejligheder til salg, og familier på udkig efter en ejerlejlighed har derfor færre valgmuligheder, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Ny Byggeplan for KØBENHAVN frem til 2031. Konferencen afholdes d. 28. januar 2020.

- I København og på Frederiksberg er antallet af ejerlejligheder til salg faldet mest. Faktisk er der her 18 pct. færre lejligheder til salg. Er man på jagt efter en lejlighed i mellemstørrelsen, er udbuddet af ejerlejligheder på 75-100 kvm. i København og på Frederiksberg dog kun faldet med 2,6 pct. Det er derfor især de mindre og de større lejligheder, der er færre til salg af, uddyber hun.

Rekordhøje udbudspriser og længere tid til salg
Udbudspriserne på ejerlejligheder er i november 2019 på det hidtil højeste niveau. En typisk ejerlejlighed på 80 kvm koster nu i gennemsnit næsten 2,7 millioner kr. Det er 51.000 kr. dyrere end for 1 år siden, og lejlighederne står nu til salg i 176 dage. Det er 3 uger længere end for 1 år siden.

- Det ser ud til, at nogle sælgere har mere is i maven nu, end de havde for et år siden. Som sælger skal man dog være opmærksom på, at man kan risikere at brænde inde med sin lejlighed, hvis for eksempel prisen er sat for højt, siger Ane Arnth Jensen.

Se statistikken her (PDF).


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS