Fængslet i Horsens slår nu dørene op til den nye kultur-, event- og konferencesal Vestsalen.

Med Vestsalen på Fængslet får Horsens en 1.200 kvm stor sal, der kan bruges til alt fra koncerter, tv-shows og e-gaming-events til borgermøder, konferencer og vidensfestivaler.

- Det er virkelig en unik sal, og sammensmeltningen af inden- og uden døre understøtter fængslets transformation fra lukket til åbent. Nu kan vi for alvor åbne Fængslet op for gæster fra hele verden, siger direktør for Fængslet Astrid Søes Poulsen.

Samlet set kan Vestsalen 1kan rumme op imod 800 gæster. Salen kan inddeles i flere rum, så forskellige behov bliver mødt på én gang i både stor og lille skala. Den nye sals fleksibilitet muliggør en helt ny række af events.

Vejle: De store projekter. Konferencen afholdes den 10. marts 2022.

Vestsalen er skabt ved at erstatte Fængslets vestlige fløj med en transparent boks og samtidig overdække Vestre Indergård med et glastag- Byggeriet belv sat i gang i juni 2020 ved et totarådgiverhold Casa, Cubo, Rambøll og Niras, mens Kristine Jensens Tegnestur stod for landskabsdelen.

Vestsalen er støttet af Realdania med 40 millioner kr., A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal med 40 millioner kr., Augustinus Fonden med 10 millioner kr., Familien Hede Nielsens Fond med 3 millioner kr., Spar Nord Fonden med 900.000 kr. og Insero Horsens med 600.000 kr.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND