Facebook arbejder på en mulig udvidelse af deres store datacenter i Tietgenbyen med en 23 meter høj og 95.000 kvm stor bygning.

Facebook vil ifølge TV2 Fyn igen udvide datacentret i Odense. Denne gang omfatter udvidelsen 2 datahaller på i alt 95.000 kvm.

- Indtil nu har vi kun fået positive tilkendegivelser fra Facebook på, at de gerne vil mere her i Odense. Det er dejligt, at de investerer de rigtig mange penge, for det betyder noget for Odense. Det er jo et kæmpe byggeri, så byen og de mange underleverandører tjener også på det, ligesom der efterfølgende også er arbejdspladser i det, siger by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V) til TV2 Fyn.

Udvidelserne vil ske på et tilkøbt areal på cirka 390.000 kvm, der ligger i sammenhæng med den nuværende grund. Det samlede projektområde for datacenteret omfatter herefter cirka 900.000 kvm. Der er cirka 105.000 kvm eksisterende bebyggelse indenfor datacenterets nuværende grund. Med udvidelserne forventes en samlet bebyggelse på cirka 200.000 kvm på det samlede projektområde.

ODENSE: de store projekter. Konferencen afholdes den 28. april 2021.

Da ændringen af områdets anvendelse er en væsentlig ændring, skal forslaget i minimum 14 dages forudgående offentlig høring. Projektet vil desuden kræve udarbejdelse af en ny lokalplan og VVM-undersøgelse, der blev behandlet af By- og Kulturudvalget på møde den 10. november 2020.

Sagen er på dagordenen i By- og Kulturudvalget den 19. januar 2021.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Stormflodssikring af by- og landområder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS