Det forestående byggeri af det 56.500 kvm store Facebook datacenter i Odense har vakt stor interesse i danske byggekredse og flere har forsøgt at kontakte både bygherren og den engelske entreprenørfirma Mace, der skal forestå byggeriet, for at indhente oplyninger.

Mace har meldt ud, at firmaet i videst muligt omfang ønsker at bruge lokale leverandører, og nu opfordrer Facebook via sin side "Odense Data Center" interesserede virksomheder med relevante specialistkompetancer til at henvende sig direkte til Mace på e-mailadressen: generalenquiriesdk@macegroup.com.

I oktober 2016 kunne Fyens Stiftstidende  ifølge flere af hinanden uafhængige kilder, avisen har talt med, oplyse, at Mace var på vej til at stifte et kontor i Odense, med adresse på Vestre Stationsvej 7.

Det samlede projekt omfatter blandt andet 2 datahaller, som hver bliver på mere end 25.000 kvm samt en administrationsbygning på 6.500 kvm, der skal opføres på en ca. 500.000 kvm stor grund i Tietgenbyen i Odense. Centret forventes færdigbygget i 2020.


Relaterede konferencer

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Fremtidens betonbyggeri

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS