Den familieejede ejendomsinvestor og logistikudvikler har sikret 175.000 kvm jord i jysk kommune.

Ejendomsudvikleren VGP Danmark har sikret et stort område ud til motorvejen ved Vejle S, og dermed er første skridt i retningen mod VGP Groups første danske projekt taget.

Aftalen er formidlet af EDC Poul Erik Bech og bag aftalen står entreprenørvirksomheden Erling Jensen, der købte projektet i sommer 2021 sammen med 3 andre investorer.

At valget er faldet på Vejle er ingen tilfældighed, lyder det fra landechef i Danmark, Kristoffer Kaae Stimpel.

- Med en placering i trekantområdet ved Vejle S med direkte adgang til motorvejen har vi sikret os en unik placering i hjertet af Danmark. Området har en stærk produktions- og logistikarv og er i stigende grad et knudepunkt for iværksættere og virksomheder, der går op i den grønne omstilling. Vi har en stor tro på det regionale marked, som det ser ud nu, og vi kommer til at opføre et ejendomsprojekt med fuldskala service herunder solcellepaneler, bilopladning på stedet og alle de ønsker, en ny lejer måtte have, siger han.

VGP Parks er en paneuropæisk udvikler af logistik og semiindustrielle bygninger med ejendomsprojekter i 17 lande fordelt på 108 erhvervsparker.

Når der er fundet en lejer, og de sidste undersøgelser på grunden er færdiggjort, påbegyndes byggeprojektet.

Odenses kommende investeringer. Konferencen afholdes den 19. april 2023.

- Med den ekspertise vi kommer med fra andre europæiske lande, kan vi både bygge til produktionsvirksomheder og logistik- eller internetforretninger. VGP differentierer sig ved at have en fuldt integreret forretningsmodel, hvor vi er involveret helt fra udvælgelsen af landjorden, til opførelsen og driften af bygningen fremadrettet, siger Kristoffer Kaae Stimpel.

Den kommende VGP erhvervspark i Vejle vil være certificeret i henhold til DGNB Guld-kriterierne eller tilsvarende, og bæredygtighed bliver tænkt ind i alle byggeriets facetter. Det er også parametre, som skal tiltrække potentielle lejere.

- Når en lejer vælger en løsning hos os, er det typisk som led i at forbedre virksomhedens samlede ESG-præstation. Virksomheden skal ikke selv stille kapital til et nyt byggeri, og i vores byggeprojekter er de energivenlige løsninger tænkt ind fra start, så det vil og gør ofte en stor forskel for vores lejere, siger Kristoffer Kaae Stimpel.

Det første danske projekt bliver formentlig ikke det sidste. Stifter og administrerende direktør hos VGP, Jan Van Geet, ser et stort potentiale i Danmark.

Horsens: De store investeringer. Konferencen afholdes den 27. september 2023.

- Danmark er i bund og grund et meget interessant marked for os at komme ind på, da det har en robust økonomi, er frontløber indenfor den digitale og grønne omstilling og nyder godt af en fremragende infrastruktur. Desuden forventer vi netværkseffekter med vores eksisterende lejere i andre lande, efterhånden som vi begynder at tilbyde denne placering i hjertet af Europa til vores bredere eksisterende lejerpopulation, udtaler han.

For Kristoffer Kaae Stimpel er det helt særligt at stå i spidsen for VGPs første danske projekt.

- Det er en opgave, jeg virkelig er stolt over at være en del af. Danmark er et væsentligt marked at gå ind i, og vi kigger allerede på flere potentielle lokationer.

VGP blev grundlagt i Tjekkiet i 1998 som en belgisk familieejet virksomhed. VGP Group har parker i 17 lande og ejer og driver 108 parker. Det største marked er Tyskland.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i Jylland

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND