En gruppe rigmænd fra Esbjerg har gennem selskabet West-Coast Real Estate investeret 500 millioner kr. i ejendomme i København med stor succes. Ved årsskiftet 2016/16 solgte gruppen ejendomme med et afkast på over 100 millioner kr.

For 6 år siden satte en gruppe pengemænd fra Esbjerg ifølge JyskeVestkysten gang i investeringer i ejendomme i hovedstadsområdet.

Direktør for selskabet med base i Varde er Jesper Kristensen, og ejerkredsen tæller derudover blandt andet Henning Georg Kruse, Johan P. Hoffmann, tidligere Arovit, Erik Kristensen, SEFI Varde samt tidligere medejer af Cocio Chokolademælk og sodavandsfabrikken Baldur, Erik Bank Lauridsen, der i øvrigt er aktuel med planerne om et 5 etager højt hotel med 70-75 værelser i Skolegade 39 i Esbjerg.

NB! Bestyrelsesarbejde i ejendomsselskaber. Seminaret afholdes d. 6. september 2016.

Selskabet har blandt andet investeret i udviklingen af de 60 lejligheder i Kong Haralds Park, der blev opført i 2-3 plan i Smørum i 2008, og ifølge Jesper Kristensen har investeringerne i ejendomme i hovedstadsområdet generelt været en god forretning for gruppen.

- Omkring årsskiftet solgte vi en større andel af porteføljen, og afkastet på denne del var på den gode side af 100 millioner. kr., hvilket svarer til en fordobling af investeringen efter skat, siger Jesper Kristensen til JyskeVestkysten.

NB! AMAGER-Øst: 30 milliarder til byudvikling. Konferencen afholdes d. 31. august 2016.

Reka Gruppen har søsat endnu en investeringsfond, West-Coast Real Estate II, hvor blandt andet familien Droob, Kurt Skov, grundlæggeren af Blue Water Shipping, Claus Sørensen Fond Holding og Henrik Styrup, stifter af Stürup, er blandt investorerne.

De har samlet investeret 500 millioner kr. i udviklingen og opførelsen af boligprojektet West Coast Park på Teglholmen i Københavns Sydhavn. Det 16.000 kvm store projekt, der er tegnet af Holscher Nordberg med Midtconsult som ingeniør og opføres af KPC, omfatter en 4-7 etagers karrébebyggelse, der indeholder 152 lejligheder, 2 butikslejemål på i alt 100 kvm og en fuld kælder med 92 parkeringspladser samt depotrum, cykelparkering og teknikrum.

En 3. investeringsfond, som primært skal bygge rækkehuse i Københavns periferi samt omkring Aarhus, er ifølge JyskeVestkysten lige ved at blive sat i søen.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ungdomsboliger på et modent marked

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032