I juni 2015 præsenterede Pedersen Group en helhedsplan for den ældste del af Esbjerg Havn. Planen omfattede et højhusbyggeri på 40.000 kvm i 37-38 etager med blandt andet boliger. Der vil Esbjerg Kommune dog ikke tillade.

Pedersen Group ønsker at opføre et højhusbyggeri på 40.000 kvm i 37-38 etager samt 3 kontorejendomme på sammenlagt 13.000 kvm på havnen i Esbjerg. Tanken er, at det 125 meter høje tårn med navnet Dokken Towers skal rumme kontorer, boliger, hotel, butikker, restauranter og caféer.

På Plan- & Miljøudvalgets møde den 22. september 2015 blev det dog slået fast, at der ikke skal bygges boliger på havnen.

NB! Byudvikling for 13 milliarder i Sønderborg. Konferencen afholdes d. 1. december 2015.

- Udvalgets principielle holdning er at holde boligområder og erhvervsområder adskilte for at forebygge miljøkonflikter, lyder det således.

- Der planlægges derfor ikke for boliger på Esbjerg Havn, som er kommunens nok vigtigste erhvervsområde, lyder det videre fra udvalget, som dog angiver, at der kan arbejdes videre med de øvrige dele af helhedsplanen.

Ifølge direktør Bjarne Pedersen, Pedersen Group har man arbejdet 2 år med helhedsplanen, som skal medvirke til at give Esbjerg storbykvaliteter.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS