Esbjerg Havn færdiggør i løbet af 2017 endnu 250.000 kvm inden for rammerne af eksisterende godkendelser.  En kommende VVM-undersøgelse skal afdække mulighederne for at skabe rammer for en yderligere udvidelse på op til 975.000 kvm.

Esbjerg Havn forventer øget aktivitet inden for både eksisterende og nye forretningsområder frem mod 2030. Forventningen er, at havnens eksisterende 4,5 millioner kvm arealer og kajer vil være fuldt udnyttet om få år. Derfor har Esbjerg Havn igangsat en VVM-proces for at få afklaret mulighederne for at udvide, så havnen og dens kunder kan fortsætte med at skabe vækst og arbejdspladser.

Skal Esbjerg Havn følge med udviklingen på markedet, får havnen behov for at kunne udvide med 975.000 kvm og 1 kilometer ekstra kaj frem mod 2030. Det viser de analyser, som Esbjerg Havn har fået udarbejdet.

- Forudsætningen for, at både virksomhederne på havnen og Esbjerg Havn fortsat kan vokse og udvikle sig til gavn for hele regionen, er, at vi kan tilbyde en havneinfrastruktur, som i kvalitet, indretning og størrelse matcher vores kunders behov. Ellers søger kunderne andre steder hen, siger Ole Ingrisch, direktør for Esbjerg Havn.

De sidste 10 år har Esbjerg Havn gennemført udvidelser, i takt med at kunderne har efterspurgt mere areal. Sådan skal det også være i fremtiden.

- Vi forventer vækst i efterspørgslen efter arealer. Derfor må vi allerede nu forholde os til fremtiden og få afklaret mulighederne for at kunne fortsætte en etapevis havneudvidelse. Havneudvidelser har en lang planlægningshorisont, og derfor skal de indledende undersøgelser sættes i gang nu, siger Ole Ingrisch.

Esbjerg Havn vil bruge de kommende måneder på at få projektet afklaret og afleverer efter planen en VVM-anmeldelse i løbet af efteråret. Det bliver startskuddet for den formelle myndighedsproces og offentlige høringsfaser.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS