Ejendommen huser i dag handels- og ingeniørvirksomhed, men den skal omdannes til 21.700 kvm boliger og erhverv.

Kuben Management har med fuldmagt fra ejeren af Smedeland 2-4 indsendt en ansøgning til Albertslund Kommune om at omdanne erhvervsejendommen til boliger.

Ejendommen ejes af selskabet Ana Invest ved Mustafa Sahin og Yusuf Kavur, der står bag virksomheden King Food.

Kuben Management vil etablere 21.700 kvm bebyggelse med mulighed for erhverv i stueetagen. Bebyggelsen vil indeholde 260 boliger med en gennemsnitlig størrelse på 84 kvm, hvor 75 procent af boligerne vil være mellem 55-79 kvm, 20 procent af boligerne vil være over 80 kvm og maksimalt 10 procent vil være mellem 45-54 kvm.

Ifølge SN.dk skulle kommunalbestyrelsen i Albertslund Kommune den 8. november 2022 tage stilling til en startredegørelse for projektet, og her pegede kommunalbestyrelsesmedlem Marianne Burchall (S) på, at der er udarbejdet et spændende oplæg til en lokalplan.

Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 20. april 2023.

- Og man kan godt læse, at der er lyttet til de ønsker, kommunalbestyrelsen har haft til sagen. Det er for eksempel positivt, at de 2 grupper af asketræer i området skal bevares og boligerne placeres, så de passer ind, sagde hun på kommunalbestyrelsesmødet.

Bebyggelsen vil bestå af 2 åbne karréer, hvor den ene karré har en forlænget sidefløj. For at skabe variation og optimale lysforhold vil bebyggelsen trappe ned og op i 4-6 etager. Et enkelt sted vil bebyggelsen trappe ned til 3 etager.

Ejendommen er på godt 15.000 kvm. I dag ligger der en ældre erhvervsbygning i 2 etager, som huser handels- og ingeniørvirksomheden V. Løwener.


Relaterede konferencer

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Stormflodssikring af by- og landområder