PensionDanmark, Nordkranen og By & Havn har i fællesskab de seneste år arbejdet på at gennemføre et ambitiøst projekt for en ny ø med et parkeringsanlæg og boliger i Nordhavn. Den 1. etape omfatter 7.900 kvm, og entreprenøren er nu på plads.

Projektet, som PensionDanmark, Nordkranen og By & Havn i fællesskab står bag, er udviklet i forlængelse af en arkitektkonkurrence, som blev vundet af et hold bestående af Vilhelm Lauritzen Arkitekter, COBE, Rambøll Danmark og STED By- og Landskab.

Der er nu indgået entrepriseaftale med Jönsson Entreprise vedrørende den første del af projektet, som omfatter et byggefelt på Fortkaj med 7.900 kvm boligbebyggelse og adgangsramper til parkeringsanlægget. Aftalen betyder, at projektering igangsættes, så lejlighederne kan sættes til salg som projektsalg i foråret 2019, mens selve byggeriet vil opstarte i 2. halvår 2019 med indflytning i april 2021.

- Vi er glade for at være kommet i mål med entrepriseaftalen og ser frem til at komme i gang med endnu et ambitiøst projekt i Nordhavn, sammen med en seriøs og dygtig entreprenør, siger salgs- og udlejningschef i By & Havn, Nicolai Irminger Axholm.

NB! Nordhavn og Refshaleøen med nyt ø-projekt. Konferencen afholdes d. 7. maj 2019.

Ejendommen kommer til at rumme 81 ejerlejligheder, der alle bæredygtighedscertificeres efter DGNB-certificeringen i kategorien Guld.

Den del af projektet, som består af den nye ø med parkeringsanlæg og boliger, forventes igangsat i slutningen af 2019 med en byggeperiode på 2,5-3 år.

- Der er tale om første del af et større projekt, hvor vi senere etablerer en ny ø i Kronløbsbassinet. Det er et meget attraktivt område, der er i rivende udvikling og har en næsten perfekt beliggenhed tæt på vand, by og kollektiv transport. Derfor forventer vi en høj efterspørgsel efter boligerne, og at medlemmerne dermed kan se frem til et godt afkast. Som et ekstra plus vil byggeriet skabe masser af job i opførelsesperioden, siger administrerende direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Projektselskabet Kronløbsøen Projekt P/S ejes af By & Havn (50 procent), PensionDanmark (40 procent) og Nordkranen Ejendomsudviklingsselskab (10 procent).


Relaterede konferencer

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Fremtidens betonbyggeri

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligudvikling i Jylland

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter