Øens Murerfirma gået i gang med at grave ud omkring det gamle posthus i Hvidovre, som omdannes til sundhedshus. Orbicon er rådgivende ingeniør på projektet, som har et budget på 48,7 millioner kr.

Der graves i øjeblikket dybt på Rådhus-grunden, hvor Øens Murerfirma gået i gang med at grave ud omkring det gamle posthus, så også en del af den 1.000 kvm store kælderetage kommer til syne – og kan blive forsynet med et stort vinduesparti.

Den 1.900 kvm store posthusbygning skal fra april 2018 være omdrejningspunkt for kommunens genoptræningshold og for en række af de borgerrettede aktiviteter, der i dag er placeret i Sundhedscentret, 50 meter bag det nye sundhedshus.

- Det har været et stort politisk ønske at kunne samle de fleste af vores borgerrettede sundheds- og genoptræningstilbud i et sundhedshus midt i Hvidovre, siger borgmester Helle Adelborg.

NB! Byudvikling syd for København til Køge og Vestegnen. Afholdes d. 20. juni 2017.

- Sundhedshuset bliver en naturlig del af vores nye bymidte, og det er her borgerne skal komme hen, når de har brug for rådgivning om sundhed og sygdom eller modtage genoptræning, uddyber hun.

Alle døre og vinduer i bygningen bliver udskiftet, og der bliver etableret gennemgående ovenlys fra 2 specialdesignede lysskakter på taget.

- Vi er godt i gang nu, og de første måneder er blevet brugt på at rydde indmaden. Nu er turen så kommet til gravearbejdet omkring Sundhedshuset, fortæller ejendomschef Anne Bodil Pallesen.

Husets 1. sal bliver primært indrettet til behandlingsrum, arbejdspladser og mødelokaler for de cirka 70 medarbejdere fra sundhedscenter og genoptræning, der vil have deres daglige gang i Hvidovre Sundhedshus. Udearealerne bliver indrettet, så de kan bruges som et led i genoptræningen med blandt andet trapper, små bakker og en træningshave. Der bliver plantet endnu flere træer for at holde fast i det parkpræg som den del af rådhusgrunden i forvejen har.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS