I Marselisborg-området bygger og sælger A. Enggaard 43 boliger, som en del af et større udviklingsprojekt.

Modellen er at A. Enggaard Enggaard og Alboa, Almen boligorganisation Aarhus indgår en totalentreprisekontrakt om at opføre 43 almene familieboliger med et areal på 3.331 kvm, som Alboa så køber.

De 43 almene boliger er tegnet af C.F. Møller kommer til at variere i størrelser fra 51-101 kvm.

Det sker på det gamle trekantede erhvervsområde mellem Ringgaden, Søren Frichs Vej og P. Hiort-Lorenzens Vej i Aarhus.

På hjørnet af Søren Frichsvej og P. Hiort-Lorenzens Vej skal der frem mod 2022 opføres en karrébebyggelse på 17.000 kvm fordelt på 225 boliger og erhverv samt p-kælder.

For Ejendomsselskabet Olav de Linde skal der opføres 106 lejeboliger, der kommer til at variere i størrelse fra 43-135 kvm:

- Boligerne, der vil rumme både 1-, 2- og 3-værelses lejligheder samt en god håndfuld t2-etagers byboliger, udføres i New Yorker-stil med synlige murstensvægge, plankegulve og rå beton, siger tegnestuechef i Ejendomsselskabet Olav de Linde, Morten Sparvath Thomassen.

Efter lokalplanen skal der etableres almene familieboliger svarende til 20 % af karrébyggeriets samlede etageareal til boliger.

Alboa ønsker at indgå aftale med Enggaard om køb af en del af matr.nr. 835, 836 og 837, Marselisborg, Århus Grunde, der forudgående er erhvervet af Enggaard, til brug for opførelse af ejendommen. Boligerne er klar til indflytning i sommeren 2023.

Karrébebyggelsen er en del af samme lokalplan som A. Enggaards eget byudviklingsprojekt Brokvarteret på den tidligere Stark-ejede trælastgrund langs P. Hjort-Lorentzens Vej. Her er entreprenørvirksomheden i gang med 3 karréer samt en enkeltstående bygning, der i alt kommer til at tælle 700 nye boliger og erhverv.

Alboa

ALBOA er en boligforening med 7.200 boliger i Aarhus og Skanderborg Kommune fordelt på 80 boligafdelinger.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i Jylland

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Den nye Planlov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse