Lokal udvikler bag projekt med en 2.100 kvm stor dagligvareforretning samt 92 lejligheder fordelt på 11-12 etager i Herning. Forvaltningen i kommunen er dog skeptisk over for projektet.

Herning Kommunes Byplanudvalg besluttede på et møde den 12. august 2019 at imødekomme en forespørgsel om at sætte gang i en planpreces med henblik på nybyggeri af etageboliger ved Kikkenborgvej 12 i Herning, der ifølge Tingbogen ejes af Elton Ejendomme ved Jens Peter Ilkjær Thorsen, som overtog den for knap 11 mllioner kr. i sommeren 1997.

Siden har kommunen modtaget en ny ansøgning for området med henblik på i stedet at opføre et højhus med etageboliger og en dagligvareforretning. Endvidere har Herning Kommune modtaget en ansøgning om udvidelse af en eksisterende Aldi-butik på Dæmningen 5.

Jylland: Udstykning af grunde, bygninger og ejerlejligheder. Kurset afholdes d. 15. april 2020.

Ansøgningen for Kikkenborgvej omfatter et projektforslag med en ny dagligvareforretning på 2.100 kvm og et højhus i 11-12 etager med cirka 92 boliger.

Ansøgningen for Dæmningen, der ejes af Aldi Ejendomme, omfatter en udvidelse af dagligvareforretningen på cirka 100-300 kvm. Aldi ønsker i forbindelse med en landsdækkende koncepttilpasning af deres butikker at udvide butikken med "bakeoff-rum", frostrum og et mindre overdækket areal.

Boligtårnet på i alt 7.660 kvm og den nye dagligvarebutik skal efter planen placeres på et hjørne ud mod Dronningens Boulevard.

Cowi har i forbindelse med ansøgningen om ny butik, udarbejdet en redegørelse for konsekvenserne. En ny butik forventes at få en omsætning på omkring 40 millioner kr. Af denne omsætning forventes cirka 9 millioner kr. at blive taget fra 2 andre dagligvarebutikker i området. Resten hentes fra et større opland. Fra Herning Bymidte tages 9 millioner kr. og fra aflastningsområdet omkring Herning Centret tages 13 millioner kr.

Jylland: Planloven og lokalplaner - de nye ændringer. Kurset afholdes d. 28. oktober 2020.

Mens forvaltning indstiller udvidelsen af Aldi til godkendelse, lyder indstillingen til Byplanudvalget, at der ikke skal igangsættes ny planlægning for detailhandel og etageboliger ved Kikkenborgvej i Herning.

"Det vurderes, at detailhandelsbehovet for bydelen er dækket med de eksisterende dagligvareforretninger, samt at en udvidelse af detailhandelscenteret kan medvirke til en forskydning af handlen i bymidten til periferien af byen. I forhold til etageboligerne, vurderes det samlet set, at bygningen ikke i tilstrækkelig grad er tilpasset den omkringliggende bebyggelse, eller at de fælles udendørs opholdsarealer er hensigtmæssigt disponeret," skriver forvaltningen.

Byplanudvalget skal tage stilling til sagen den 16. december 2019.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.