I byretten var der lagt op til dom på 5 års ubetinget fængsel og en bøde på 56 millioner kr., men ved Østre Landsret slap ejendomsinvestor Kenneth Schwartz Thomsen med en dom på 2 års betinget fængsel og en bøde på 6,6 millioner kr.

Ejendomsinvestor Kenneth Schwartz Thomsen, som blev erklæret konkurs i 2008, slap ved Østre Landsret 50 millioner kr. billigere end ventet, og 5 års ubetinget fængsel fra Retten i Helsingør blev til 2 års betinget fængsel. Det skriver Finans.

Han indgik i et netværk af ejendomshandlere, der handlede ejendomme med hinanden til evigt stigende priser. Blandt de andre i netværket var Martin Malvang Klüts, som har fået 3,5 års fængsel, René Müller, der er idømt 3 års fængsel, og Jesper Koch Andersen, som har fået 1 års betinget fængsel.

NB! Finansiering af ejendom. Konferencen afholdes d. 21. februar 2017.

Før finanskrisen havde Kenneth Schwartz Thomsen værdier for mere end 3 milliarder kr., men samtidig en stor gæld. Han var Roskilde Banks største kunde med et lån på 900 millioner kr., og da banken gik konkurs røg også Kenneth Schwartz Thomsen med og efterlod sig en samlet gæld på 2,1 milliarder kr.

Kenneth Schwartz Thomsen var anklaget for 11 kriminelle forhold omfattende afgiftsunddragelse og skattesvig af særlig grov karakter. Han blev anklaget for i årene 2006-2007 har snydt statskassen for 71 millioner kr. Det skete ifølge bagmangspolitiet blandt andet ved en række ejendomshandler, hvor Kenneth Schwartz-Thomsen købte og solgte ejendomme imellem sine egne selskaber til en bevidst for lavt sat pris for at slippe billigere i selskabsskat


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den nye Planlov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Ny udbudslov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked