Den 10. december skal ejendomsmæglere levere deres bud til statens ejendomsselskab Freja om at løse salgsopgaver for dem de næste 4 år. Opgaven kaster 3 milioner kr. af sig, men endnu vigtigere: Enorm prestige.

Det er Moderniseringsstyrelsen der står for udbuddet, som er en 4-årig rammekontrakt om vurdering og værdiansættelse af statslige ejendomme når ejendommene skal overgå til Freja for at blive solgt eller udviklet og solgt.

Kontrakten starter den 1. februar 2020 og løber til den 31. januar 2024.

Baggrund

Det sker løbende, at visse ejendomme ikke længere skal anvendes til statslige formål. Af ejendomstyper kan nævnes tjenesteboliger, kontorbygninger, kaserner, depoter, fængsler, arresthuse, undervisningsbygninger og ubebyggede grunde.

Staten vælger ofte at sælge de frigjorte ejendomme til Freja Ejendomme.

Når statslige indskydere overdrager ejendomme til Finansministeriet, modtager indskyderne en økonomisk kompensation, der i de fleste tilfælde svarer til ejendommenes bogførte værdi.
Dog gælder for Naturstyrelsen og Forsvarsministeriet, at disse som udgangspunkt modtager en økonomisk kompensation for ejendommene svarende til vurderede markedsværdier, der i denne sammenhæng defineres som 'skønnede udbudspriser'.

Også Grønland og Færøerne

Hidtil er de blevet rekvireret underleverandører i Grønland og Færøerne gennem Finansministeriet. Fremover vil det være leverandørens ansvar at vurdere ejendomme i Grønland og Færøerne, dog gerne via underleverandør.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne