De 5 ejendomsmæglerkæder EDC, Home og Danbolig samt Nybolig og Estate har hver fået en bøde på 5 millioner kr. for at overtræde konkurrenceloven. Realmæglerne har fået en mindre bøde. Samtidig har flere direktører og bestyrelsesformænd fået personlige bøder.

Ifølge Finans har de 6 ejendomsmæglerkæder fået bøder i en sag om boykot af den uafhængige boligside Boliga i 2009. Avisen har ikke kunnet få bekræftet bødernes størrelse fra officielle kilder, men formand for Dansk Ejendomsmæglerforening, Torben Strøm, bekræfter, at der er tale om bøder af en vis størrelse.

- Jeg ønsker ikke at kommentere sagen, for vi drøfter den netop nu med vores advokater, men jeg kan sige, at vi er meget overraskede over, at vi har fået en bøde i en sag, der er 6 år gammel, og at det er en bøde i den størrelsesorden, siger han til avisen.

NB! Bestyrelsesmedlem i ejendom. Seminaret afholdes d. 16. marts 2016.

Konkurrencerådet slog i 2012 fast, at boykotten af Boliga var ulovlig og anmeldte den til Bagmandspolitiet, hvilket nu har ført til bødeforlæggene. EDC slår over for Finans fast, at man ikke vil acceptere bøden, selvom kæden derved risikerer at blive tiltalt i en offentlig straffesag ved domstolene. De øvrige kæder er gået i tænkeboks.

- Nykredit Mægler har modtaget et bødeforlæg af en betydelig størrelse, og vi overvejer nu, hvordan vi vil stille os i forhold til det, siger Lene Qvist, direktør for Nykredit Mægler, som omfatter Nybolig og Estate.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter