Der blev handlet ejendomme for 47,75 milliarder kr. i 2015. Der er særligt gang i markedet for investeringsejendomme i København, Aarhus, Aalborg og Odense, hvor tendensen er, at erhvervsejendomme omdannes til boliger for at imødekomme den høje efterspørgsel.

Transaktionesvolumen nåede i 2015 op på det højeste niveau siden 2015. Det viser den seneste markedsrapport fra Nybolig Erhverv.

I Region Hovedstaden blev der handlet bruger- og investeringsejendomme for 31,4 milliarder kr, i Region Midtjylland for 7,8 milliarder kr. og i Region Syddanmark for 4,7 milliarder kr. - heraf 3 milliarder på Fyn. I Region Nordjylland blev der handlet for 2,1 miliarder kr. og i Region Sjælland for 1,7 milliarder kr.

Det er fortsat stadig boligmarkedet i de 4 største byer, der trækker i aktivitetsniveauet, hvilket kan tilskrives den høje befolkningstilvækst i de store byer.

Københavns Kommune voksede i 2015 med 11.500 indbyggere og havde ved udgangen af året et indbyggertal på 591.500, mens Aarhus voksede med 4.400 indbyggere til 330.600. Aalborg Kommune havde en befolkningstilvækst på 2.500 og nåede ved udgangen af 2015 op på 210.300 indbyggere, mens Odense voksede med 1.500 indbyggere og landede på 199.000 indbyggere.

- Især i København, Aarhus, Aalborg og Odense kan udbuddet af boliger ikke følge med befolkningstilvæksten, og det presser boligmarkedet. Konvertering af ældre erhvervsejendomme til boliganvendelse er et udbredt fænomen ikke kun i de fire største byer. Det vidner om de gode forretningsmæssige muligheder ved boligudlejning, lyder det i rapporten.

- Transaktionsaktiviteten omkring de klassiske byejendomme er stigende, båret frem af den store efterspørgsel. Inden for segmentet handles også en del store porteføljer helt op i milliardklassen, lyder det videre.

Ifølge rapporten er der i København og Aarhus også stor efterspørgsel på centralt beliggende kontorejendomme, mens tendensen i resten af landet er, at interessen i stigende grad bevæger sig ud af bykernerne.

Efterspørgslen efter butiksejendomme er stigende i København og Aarhus, hvor sidegader til strøggaderne er blevet attraktive, mens efterspørgslen holder sig på et mere stabilt niveau i resten af landet.

Interessen for investeringsejendomme inden for industri, lager og logistik er fortsat forholdsvis lav, men dog voksende, hvor høje afkastniveauer og faldende driftsrisiko lokker investorer til.

Generelt forventer Nybolig Erhverv fortsat vækst i transaktionsniveauet i 2016, hvor det fortsat vil være de største byer, der trækker niveauet op.

NB! CITY investerer 8 milliarder i byudvikling - SIDSTE UDKALD. Konferencen afholdes d. 31. marts 2016.

NB! ESBJERG investerer 24 milliarder i byudvikling. Konferencen afholdes d. 11. oktober 2016.

NB! Jylland: Tagboliger i eksisterende ejendomme - planlægning og løsninger. Konferencen afholdes d. 6. april 2016.

NB! Butik - byggeri og udvikling 2016-2025. Konferencen afholdes d. 19. april 2016.

NB! Omdannelse af erhverv til bolig. Konferencen afholdes d. 13. december 2016.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Stormflodssikring af by- og landområder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS