Alternative investeringer som eksempelvis de 500 studieboliger i Uptown Nørrebro skal være med til at sikre stærke afkast i Danica Pension årtier frem.

Ifølge Danica Pension har 2016 og 1. halvdel af 2017 har budt på solide afkast til pensionskassens kunder i markedsrenteprodukter som Danica Balance. En af årsagerne er det store fokus på alternative investeringer som ejendomme, infrastruktur og alternative kreditter.

- Alternative investeringer kræver ofte en meget lang tidshorisont, hvor vi skal gøde jorden nu for at kunne høste i fremtiden. Et godt eksempel er projektet Uptown Nørrebro, hvor vi i øjeblikket etablerer cirka 500 studieboliger på Nørrebro i København. Her foretager vi store investeringer nu i forventning om, at projektet på længere sigt vil levere et godt afkast til vores kunder, fortæller Anders Svennesen, der er CIO i Dania Pension.

NB! Boligudvikling i København 2017-2027. Konferencen afholdes d. 12. september 2017.

Uptown Nørrebro ved Nørrebro Station står efter planen helt færdigt i sommeren 2019, og projektet omfatter blandt andet et spektakulært 29 etagers tårn med studieboliger.

- Det er et fantastisk projekt, fordi vi ikke blot sikrer en attraktiv, langsigtet investering for vores pensionskunder, men også bidrager til at løse det store problem med manglen på studieboliger i hovedstaden, siger Anders Svennesen.

Uptown Nørrebro er et godt billede på et nyt mindset, der har slået rod i Danica Pension i jagten på gode, langsigtede afkast. Tidligere var alternative investeringer blot noget, der blev tilføjet på toppen af aktier og obligationer i kundernes porteføljer, men sådan er det ikke længere.

- I dag har vi ændret vores mindset, så alternative investeringer udgør selve fundamentet i kundernes porteføljer. Det er vores vurdering, at alternative investeringer kan give høje risikojusterede afkast, og qua vores størrelse har vi de finansielle muskler til at få del i mange attraktive investeringsmuligheder, forklarer han.

NB! Nørrebro og Nordvest: Udvikling og investeringer 2017-2027. Konferencen afholdes d. 14. september 2017.

Anders Svennesen fortæller, at alternative investeringer ikke blot kan være en nøgle til gode afkast, men også kan sikre større stabilitet i kundernes afkast. Det skyldes, at værdien af alternative investeringer ikke nødvendigvis svinger i takt med aktie- og obligationskurserne.

- Dermed kan afkastet fra alternative investeringer ofte være med til at holde hånden under kundernes afkast i perioder, hvor aktierne for eksempel har det svært. Selv om aktiekurserne falder i en periode, betaler de studerende jo stadig husleje for at bo i deres lejligheder i Uptown Nørrebro, siger han.

Uptown Nørrebro er tegnet af Arkitema, der har allieret sig med en række samarbejdspartnere, som har medvirket til at sikre den sociale bæredygtighed i Uptown Nørrebro-projektet. Gehl Architects har analyseret de fysiske effekter af byggeriet, mens Katinka Hauxner og 2+1 Idébureau har bidraget med viden om, hvad der skaber det gode bymiljø og det gode bykvarter.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder