Med Domea.dk som bygherrerådgiver opfører Hillerød Ældreboligselskab for 119 millioner kr. Kirsebærbakken i Hillerød, som skal bestå af 56 nye, bæredygtige almene familieboliger, der bygges omkring hovedbygningen fra Hillerøds gamle alderdomshjem ’Under bakken’. 

Arkitekt Carl Lundquists hovedbygning, alderdomshjemmet ’Under bakken’ fra 1919, skal danne udgangspunkt for nybyggeriet af 56 klimavenlige, almene familieboliger. Hovedbygningen renoveres gennemgribende, så den kommer til at fremstå meget tæt på sin oprindelige form, og bevares i nybyggeriet som repræsentant for områdets historie.

De øvrige bygninger lægges ud omkring hovedbygningen i et anlæg, der tager hensyn til de gamle bygningers symmetri. Med udgangspunkt i den gamle 3-længede form skaber arkitekterne fra KHS et gårdrum, der afgrænset af bygninger på alle 4 sider.

- Gårdrummet bliver stort og lyst, og kommer til at emme af liv. Ved at vende alle opgange ind i gården – og have halvprivate opholdszoner langs gårdens kanter – bliver gården bebyggelsens sociale rum. Og vi indretter den uden biler – på de gåendes og børnenes præmisser, siger Karsten Pedersen, byggechef i Domea.

NB! Alternativt boligbyggeri. Konferencen afholdes d. 21. oktober 2015.
 
Bebyggelsen kommer til at rumme et bredt boligudbud - lige fra 2-rums boliger op til store 4-rums boliger. De fleste boliger er rummelige 3-rums boliger, der erfaringsmæssigt tiltrækker flest lejere. I et byområde som Hillerød vil en del af lejerne være mennesker, der ikke længere vil passe et stort hus og en stor have.

- Vi har bæredygtigheden i fokus – både når vi planlægger og bygger, og når bebyggelsen kommer i drift, siger Karsten Pedersen.
 
Eksempelvis ledes regnvandet på tage og belægninger til haveanlæggets integrerede forløb af vådområder kaldet wadier, så det giver oplevelsesmæssige kvalitet for børn og voksne, inden det nedsives. Således reduceres belastningen på det kommunale regnvandssystemer og leder vandet tilbage i dets naturlige kredsløb.
 
- Miljørigtig projektering og en bevidst holdning til materialernes levetid, livscyklusegenskaber og totaløkonomi er med til at reducere bebyggelsens miljøaftryk og billiggøre boligudgifter og driftsøkonomi, siger Karsten Pedersen.

KHS Arkitekter er totalrådgiver på byggeriet, som sættes i gang i 2017, når lokalplanen er på plads.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS