Det 1. spadestik til Doll Living Lab i Hersted Industripark i Albertslund blev taget af Dong Energy i marts 2014. Torsdag aften den 4. september 2014 fandt den officielle åbning sted.

Living Lab består af 9,2 kilometer veje og stier med forskellige typer vejbelysning. Området, som er det største af sin slags i Europa, giver 23 virksomheder mulighed for at fremvise deres produkter samt at prøve ny teknologi af.

Bag projektet står Doll, som er et samarbejde mellem partnerskabsorganisationen Gate 21, DTU Fotonik og Albertslund Kommune.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Udvikling af Ørestaden for 10 milliarder. Konferencen afholdes d. 12. november 2014.

- Vi er med i DOLL, fordi vi tror på, at vi som kommune skal være med til at skabe de løsninger, som verden har brug for i fremtiden. Det sker, I et lykkeligt partnerskab med universiteter og virksomheder, lød det i borgmester i Albertslund Kommune Steen Christiansens tale ved åbningen.

Han fortalte videre, at projektet er interessant for andre kommuner end Albertslund.

- Rundt om i hele landet skal kommunerne udskifte gadebelysningen. I Albertslund står vi overfor at skulle skifte 8.000 lamper ud . I hele landet taler vi om mere end 200.000 lamper. Vi kan som kommune arbejde sammen med virksomheder og forskning om at skabe fremtidens grønne og smarte teknologier, der passer til Albertslund og til andre byer i Danmark – og hele verden, sagde Steen Christiansen.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Byudvikling for 30 milliarder - nye udviklingsområder i Valby. Konferencen afholdes d. 30. september 2014.

Åbningsceremonien kulminerede i, at folkene bag DOLL-projektet sammen tændte for lyset i kvarteret på en stor knap. Herefter fik de fremmødte mulighed for selv at komme ud og se de forskellige lygter og få en snak med virksomheder om produkterne.


Relaterede konferencer

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Ny udbudslov KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Ungdomsboliger på et modent marked

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.