Andelen af boligsælgere i København, der sælger boligen af økonomiske årsager, er på bare 1 år fordoblet i Region Hovedstaden.

På bare 1 år er andelen af boligsælgere, der sælger boligen af økonomiske årsager, fordoblet i Region Hovedstaden. Hvor det i 2017 gjaldt knap 6 procent af boligsælgerne, angiver 12 procent af sælgerne i 2018, at salget sker af økonomiske årsager. Langt flest, nemlig 56 procent, sælger fordi deres behov har ændret sig mens 32 procent af hovedstadens beboere sælger af ren og skær lyst til noget andet.

- Der er ikke umiddelbart en entydig forklaring på udviklingen, siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann.

NB! Københavns boligmarked 2019-2029. Konferencen afholdes d. 24. januar 2019.

– Renten er fortsat lav og attraktiv og det samme gælder ledigheden. Jeg tror vi skal finde årsagen i 2 andre forhold: Dels møder vi en del sælgere, der ønsker at sælge, mens priserne er på toppen og samtidig fortæller nogle sælgere i specielt i Københavns og Frederiksberg Kommuner, at de vil sælge inden de nye ejendomsskatteregler slår fuldt igennem i 2021, uddyber han.

Selv om andelen der sælger af økonomiske årsager er fordoblet det seneste år, er det dog stadig praktiske grunde, der får langt flest til at sætte boligen til salg. I denne kategori er det især familieforøgelser eller -formindskelser, der får københavnerne til at sætte til salg.

- Det er de store begivenheder i livet, der får os til at søge efter nye rammer. Når vi får børn og pladsen bliver trang, og igen når børnene er flyttet hjemmefra, og der er for mange kvm at vedligeholde og varme op, siger Jan Nordmann.

NB! Amager: De store projekter. Konferencen afholdes d. 29. november 2018.

Andelen af ”lystsælgere” i Region Hovedstaden er også højere end for det øvrige Danmark som helhed, idet 32 procent af hovedstadsboerne angiver, at det er lysten, der driver boligskiftet mod 23 procent i resten af Danmark.

- Antallet af lystsælgere stiger altid når der er positiv udvikling i boligmarkedet og stigende priser. Det giver flere en tanke om at sælge på toppen og måske indkassere en god gevinst, samtidig med at der er udsigt til et relativt hurtigt salg, siger Jan Nordmann.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning