Direktøren i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fritages for tjeneste indtil videre, mens en chef fritages for tjeneste og vil blive overført til anden tjeneste.

Rigsrevisionens beretning om indkøb hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse gav anledning til en skarp kritik fra Statsrevisorerne fredag den 6. december 2019, og nu har forsvarsminister Trine Bramsen (S) sat en række konkrete initiativer i værk som konsekvens af kritikken. Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

- Forsvaret er en vigtig samfundsinstitution, der er garant for danskernes tryghed. Derfor er det helt afgørende, at der er tillid til Forsvaret. Sager som denne risikerer at slå skår i den tillid. Derfor ønsker jeg at inddrage Folketingets partier i en kulegravning af den konkrete sag om svindel i Ejendomsstyrelsen og i samme ombæring undersøge risikoen for svindel på Forsvarsministeriets øvrige områder udtaler Trine Bramsen.

"I forbindelse med sagen om svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har departementets betjening af forsvarsministeren vist sig yderst mangelfuld. Der er sket gentagne fejl", skriver ministeriet.

- Som minister skal man kunne stole på sit embedsværk. Det er dybt kritisabelt, at jeg ikke er blevet informeret om sagen tidligere, og jeg mener, at det udgør et demokratisk problem. Derfor kommer sagen også til at få konsekvenser i departementet, udtaler forsvarsministeren.

Udstykning af grunde, ejendomme og ejerlejligheder. Kurset afholdes den 23. april 2020.

Initiativerne fra forsvarsministeren falder i 3 spor:

Spor 1 Svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.
Den konkrete svindelsag skal undersøges til bunds. Der er allerede sendt et rejsehold til Hjørring. Det er Forsvarsministerens indstilling, at den interne undersøgelse suppleres af en ekstern undersøgelse, som tilrettelægges i samarbejde med Folketingets partier. Derudover får sagen ifølge Altinget den personalemæssige konsekvens, at direktør i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, Hans J. Høyer, fritages for tjeneste indtil videre.

Spor 2 Indkøb på Forsvarsministeriets område.
Sagen fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse giver anledning til at en kulegravning af indkøb på hele Forsvarets område. Der igangsættes en tværgående undersøgelse af dette. Denne undersøgelse tilrettelægges ligeledes i tæt samarbejde med alle Folketingets partier.

Spor 3 departementets håndtering af sagen.
Koncernstyringsdirektøren i Forsvarsministeriets eget departement, Per Pugholm Olsen, fritages ifølge Altinget for tjeneste og vil blive overført til anden tjeneste. Der igangsættes en overvejelse om reorganisering af ledelsesstruktur. Forsvarsministeriets interne revision styrkes i forhold til beføjelser samt kompetencer. Og processen for håndtering af whistleblowers styrkes.

Trine Bramsen vil ikke på nuværende tidspunkt afvise, at sagen kan få yderligere konsekvenser eller at yderligere initiativer kan igangsættes.

 

Se yderligere på:

https://fmn.dk/nyheder/Documents/Redegoerelse-i-forbindelse-med-Rigsrevisionens-undersoegelse-af-indkoeb-hos-Forsvarsministeriets-Ejendomsstyrelse.pdf


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS