Agat Ejendomme nedjusterer forventningerne til resultatet før skat for regnskabsåret 2019/20 med 20 millioner kr. til 0–10 millioner kr. Samtidig fratræder administrerende direktør Søren Kempf Holm.

Agat Ejendomme besluttede i januar 2019 en ny strategi, hvor koncernen fremadrettet vil opbygge et ejendomsselskab kombineret med en udvikling. Ledelsen vurderer, at de kommende år vil blive påvirket af faldende muligheder for at finde attraktive udviklingsprojekter inden for den risikoprofil, som ledelsen ønsker. Derfor har ledelsen besluttet at reducere udviklingsomkostningerne. De oplyser Agat Ejendomme i en selskabsmeddelelse.

De svenske aktiviteter  lukkes ned i år, idet projektpipelinen i Sverige er beskeden. Den årlige omkostningsbesparelse som følge af nedlukningen udgør 6 millioner kr. med  effekt  fra  regnskabsåret 2020/21.

I Danmark er det besluttet at lukke afdelingen i København og at fokusere på projekter, der understøtter den eksisterende ejendomsportefølje kombineret med de bedste af de nye, potentielle projekter.

Den samlede yderligere omkostningsbesparelse i Danmark vil udgøre 10 millioner kr. for regnskabsåret 2020/21 (eksklusive afviklingsomkostninger).

I kombination med ovenstående er det aftalt, at administrerende direktør Søren Kempf Holm nu fratræder. Bestyrelsen har besluttet at udnævne koncerndirektør Robert Andersen som ny administrerende direktør samt at udnævne økonomichef Vivi Sørensen til økonomidirektør og medlem af direktionen.

Nedjustering af resultatforventninger til regnskabsåret 2019/20
Forventningerne til indeværende år nedjusteres med 20 millioner kr. fra 20–30 millioner kr. før skat til 0-10 millioner kr. før skat. Det er en konsekvens af ovenstående beslutninger om nedlukning i Sverige og omkostningsreduktion i Danmark, herunder ledelsesændring.

Afviklingsomkostningerne udgør samlet 20 millioner kr., hvilket ekstraordinært belaster resultatforventningerne for 2019/20.  De samlede driftsomkostninger i koncernen forventes for regnskabsåret 2020/21 at udgøre 40 millioner kr. og dermed en forventet markant besparelse på 35 millioner kr. i forhold til  regnskabsåret 2018/19 (eksklusive afviklingsomkostninger).Fremadrettet,  og  efter  de  resterende udenlandske  aktiviteter  i  løbet  af  forventet  2  år er afviklet, forventes en omkostningsbase i niveauet 20-25 millioner årligt, hvor den ordinære årlige omkostningsbase de senere år på koncernniveau har udgjort i niveauet 75-80 millioner kr.

Koncernens øvrige aktiviteter forløber planmæssigt. Ledelsen vurderer dog fortsat, at der særligt er risici tilknyttet det tidligere gennemførte og solgte projekt Strædet, Køge, samt risici tilknyttet afviklingen af de tjekkiske aktiviteter, hvor det største aktiv Outlet Arena Moravia, Ostrava, er betinget solgt til en tjekkisk investor, men hvor Agat Ejendomme i et vist omfang ikke selv kontrollerer, at betingel-serne for handlens gennemførelse opfyldes.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne